kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Bu stadı doldururuz bizi kimse tutamaz
37 bin bilet hazırlandı, tüm güvenlik önlemleri alındı.. UEFA finaline ev sahipliği yapacak Kopenhag'daki Parken Stadyumu taraftarları bekliyor

Medyada Leeds seferi tartışması
Yarı final maçı için Leeds'e giden yazarlar, bazı meslektaşlarının 'ağır' eleştirilerine uğradı. Basında yeni bir tartışma başladı

Dehşet anı
Aşırı hız yapan tanker sürücüsü, otobanı cehenneme çevirdi Tankerin çarptığı araçlardan birinin sürücüsü diri diri yandı

Sinemada film gibi soygun
NEVŞEHİR'İN Ürgüp ilçesinde önceki gün ilginç bir hırsızlık olayı meydana geldi.

Metin Kaçan'a 9 yıl hapis
Tecavüz davasının diğer sanığı Alp Buğdaycı ise 4 yıl hapse mahkum oldu

Maç bahane tatil şahane
Herkes nefesini tutmuş 17 Mayıs'ı beklerken; turizm şirketleri 12 bin Türk'ü Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a taşımak için kolları sıvadı.

İşte rüyaları süsleyen bilet
BUGÜNLERDE her Galatasaraylı'nın en çok sahip olmak istediği şey hiç kuşkusuz Kopenhag'daki UEFA Kupası maçına bir bilet.

'Mis Sokağı Sosyalizmi çöktü'
ÖDP kurucularından Birikim Dergisi Genel Yönetmeni Ömer Laçiner'in, eleştiri oklarını, kendi partisine yöneltmesi Aydınlık Dergisi'ne bu başlıkla konu oldu.

Anadan olmasının 85. yılı kutlandı
YÖK eski Başkanı Doğramacı, Devlet Başkanı Aliyev'in kendisi onuruna verdiği doğumgünü partisi için Azerbaycan'a 81 kişilik ekiple gitti

Affın simgesinin bayram sevinci
Annesiyle birlikte Trabzon Kapalı Ceazaevi'nde kalan küçük Aylanur, 23 Nisan'ı ilk defa 'dışarıda' geçirdi.

Canlı yayında ölüme az kala
Canlı yayınlanan "Şahane Pazar" programında ölüme ramak kaldı. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin sunduğu eğlence programının yarışma bölümünde, 22 yaşındaki Kenan Coşkun, sürat teknesi ödülünü kazanabilmek için cam havuzun içinde nefesini tutma rekoru denedi.

Polis kaza yaptı PKK'lıyı kaçırdı!
Emniyet'e götürülmek üzere ekip otosuna bindirilen PKK'lı terörist, aracın kaza yapması üzerine kaçarak kayıplara karıştı

TSK'nın ateşli şovu
Türk Silahlı Kuvvetleri, tamamı Türkiye'de üretilip dizayn edilmiş 40 kadar silahın kullanıldığı bir gösteri düzenledi.

Hakimlerin mesai isyanı
İstanbul Adliyesi'ndeki ağır ceza mahkemesi başkanları, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde nöbet tutmaları yönündeki kararın geri alınması için HSYK'ya dilekçe verdi.

Holigan teslim oldu
GALATASARAY-Leeds United maçından 1 gün önce çıkan ve Chiristopher Loftus ile Kevin Speight adlı 2 İngiliz'in ölümüyle sonuçlanan olaylar nedeniyle aranan Yılmaz Tutaş, yakını Halil İbrahim Seyithanoğlu ile birlikte Asayiş Şube Cinayet Bürosu'na gelerek teslim oldu.

"Chat" yaparak eşini pazarladı
İNTERNET aracılığıyla kadın pazarlandığı yolundaki ihbar üzerine harekete geçen Ahlak Polisi, Fındıkzade'de oturan Kaya Yağcı'nın "chat" yaptığı kişilere eşini pazarladığı belirlendi.

"Özgürlük 2000" DGM karşısında
Düşüncenin suç olmaktan çıkarılması amacıyla yayınlanan 'Düşünceye Özgürlük 2000' kitabına imza atan 22 aydından üçü DGM'ye ifade verdi.

HADEP'li 3 başkana 15'er yıl isteniyor
PKK'YA yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan, ancak mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılan 3 HADEP'li belediye başkanının da aralarında bulunduğu 22 kişinin 15 yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

MİT: Basını kullanmadık
MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Şenkal Atasagun, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) mektubuna yanıt vererek, "Basınımızın güzide mensuplarını kullanmayı aklımızdan geçirmediğimiz gibi, basınımızın da bizi kullanmasını hiçbir zaman arzu etmeyiz" dedi.

'Eda... Hakkını helal et!'
17 Ağustos depremini yaşayanlar anılarını, duygu ve düşüncelerini kağıda döktü. Kitap haline getirilen kompozisyonlar yürek parçalıyor...

POLİTİKA
Ortak aday Sezer
Koalisyon ortakları Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz, toplam 9 saat süren 3 toplantının sonunda Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in ismi üzerinde uzlaştı.

Akbulut: Yılmaz aday olmayacak
BAŞVURU süresi bugün sona erecek olan cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kilit parti konumunda olan FP'de dün sürpriz bir gelişme yaşandı.

Hüzne gerek yok
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, görev süresinin bitmesine 21 gün kala kendi tabiriyle "hissiyatını" anlattı.

Hangi adayın ne kadar şansı var?
Cumhurbaşkanlığı için aday olanlar ve kulislerde adı geçenler, hangi yönlerden avantajlı, hangi yönleriyle dezavantajlı...

4. resmi aday Yalçıntaş
DSP'li Mail Büyükerman ve Oğuz Aygün ile ANAP'lı Agah Oktay Güner'den sonra, FP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş da Cumhurbaşkanı adayı oldu.

MECLİS-İ MEBUSAN
Kabine nasıl değişecek?
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için adaylık başvuruları bu gece saat 24.00'de sona erecek ve turlara çok sayıda aday ile başlanacak.

Fazilet sıcak DYP şüpheli
FAZİLET Partisi Grubu'nun dün geceki olağanüstü toplantısından Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı adaylığına destek çıktı.

EKONOMİ
Sarı kırmızı ticaret
Galatasaray'ın UEFA başarısı, taraftar ürünlerine olan talebi patlattı. Kulüp, dağıtım kanallarını artırarak, cirosunu 20 milyon dolara çıkartmayı hedefliyor.

GSM'de son raunt 2 Mayıs'ta
GSM 1800 ikinci lisansı için Bakanlık 2 Mayıs'ta tekrar ihale açıyor. Yeni ihalede, eski şartlar ve 2 milyar 525 milyon dolar olan taban fiyat geçerli .

Konut fonu borsa yolunda
Konut Edindirme Yardımı, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştürülüyor. Hak sahiplerine ortaklığın senetleri verilecek. İsteyen hisse sahipleri, bu senetleri borsada satabilecek.

'Benzeri olmayan program'
IMF Avrupa Bölümü Başkanı Michael C. Deppler, Türkiye'nin benzeri olmayan bir program uyguladığını belirterek, "Şu ana kadar programın gidişi çok olumlu" dedi

S&P: Türkiye'yi daha yakından takip ediyoruz
KREDİ derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's direktörlerinden Marie Cavanaugh, Türkiye'yi yakından izlediklerin ve ilk üç aylık bütçe ve özelleştirme gerçekleşmelerinin umut verici olduğunu söyledi.

Eximbank'ta kredi faizi 4 puan düştü
Eximbank, ihracat kredilerinin faizini 4 puan düşürdü ve kredi limitini 800 milyar liraya çıkardı.

TOBB'da değişim isteği
TOBB Başkan adaylığı için isimleri konuşulan Mehmet Yıldırım ile Zafer Çağlayan, birliğin üretken bir kimliğe kavuşturulması için ciddi bir değişim gerektiğini savunuyorlar.

Türk malı için yurtdışında ortak market önerisi
Büyük Kulüp Başkanı Duran Akbulut, Türk malının dünyaya tanıtımı için yurtdışında ortak market açmayı öneriyor

Merkez'in kârından Hazine'ye 300 trilyon
Merkez Bankası'nın bu yıl kârını ilk kez doğrudan aktaracağı Hazine'ye katkısı 300 trilyonu bulacak. Bu rakamın 266 trilyonu kâr payından...

2000, halka arzda rekor yılı olacak
Nisan bitmeden halka arzlarda 1.7 milyar dolar aşılarak tarihi rekor kırıldı. SPK'da kuyruğa giren sayısız şirketin arasında rakamı katlayacak Turkcell de var

Batısöke Çimento yarın halka açılıyor
BatIsÖke Çimento'nun 11.25 trilyon TL olan ödenmiş sermayesinde Batıçim'in sahip olduğu yüzde 25'lik bölümüne tekabül eden, 2.8 milyar TL'lik bölümü yarın ve sonraki gün halka arz edilecek.

Çimento üretimi yarı yarıya düştü
Rekabet Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda 2 ay gecikmeli olarak çimento üretim verileri açıklandı. Buna göre 2000 yılı Ocak ayında Türkiye'nin toplam çimento üretimi 956 bin 368 tona geriledi.

Her fırsatta düşüyor
Microsoft'un parçalanacağı endişesi teknoloji hisselerine yoğun satış getirdi. Dün Nasdaq açılışla birlikte yüzde 5'ten fazla düştü

Yazın deflasyonu görürüz
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, üç yıllık programın gidişatının çok başarılı olduğunu belirterek, "Temmuz ve Ağustos aylarında eksi enflasyonu görürüz" dedi.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Basına kelepçe
İran'da 12 reformcu gazete ile dergi İslam'a ve devrime aykırı yayın yapıp halkı kışkırttığı gerekçesiyle ikinci bir emre kadar kapatıldı.

Mollalar kışkırtıyor Hatemi yatıştırıyor
Mollalar, reformcuların çoğunlukta olacağı parlamentonun 27 Mayıs'ta göreve başlamasını engellemek için reformcuları kışkırtmaya çalışıyor.

Ermeni soykırımı için Türk bayrağı yakıldı
ERMENİLER, sözde Ermeni soykırımını anma günü çerçevesinde Yunanistan'da Türkiye aleyhtarı gösteriler düzenleyerek, Atina'daki Türk büyükelçiliğinin önünde ve Selanik'te Türk bayrağını yaktılar.

Soğuk savaşı Elian bitirecek
Clinton yönetiminin Kübalı çocuk Elian'ı babasına vermesi, Küba'yı memnun etti. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin açılması bekleniyor.

Uçakta seksin bedeli ağır oldu
Uçakta seks yapan iki yönetici hem ağır tazminat cezası ödediler hem de işlerinden oldular

İlk merhabası elveda oldu
Kanser hastası Gavin'in tek dileği, doğacak bebeğini görmekti. Sezaryenle erken doğumu seçen eşi sayesinde bebeğini gördü ve huzur içinde gözlerini yumdu.

SPOR
5 dakikada devrim
Londra'daki Chelsea yenilgisi sonrası G.Saray 3 maçta 1 puanda kalmıştı. Ama kimse umutsuz değildi.

Türkiye futbola aşık
Milli Takım'ın çiçeği burnunda ismi Mustafa İzzet, "İngiltere'de hiçbir futbolcu böyle ilgi görmez" derken Euro-2000 için de iddialı konuştu.

İpini kendi çekti
Beşiktaş, İstanbulspor ve Fenerbahçe'den kovulan Sergen Yalçın, gece yaşamı ve kumar tutkusu yüzünden şimdi de Galatasaray'dan dışlandı.

Sergen: Evet Kıbrıs'a gittiğim doğru
Fatih Terim tarafından Denizlispor maçı öncesi kadrodışı bırakılan Sergen SABAH'a konuştu.

Fatih Terim kalıyor
G.Saray'dan ayrılıp ayrılmayacağı tartışılan başarılı hocanın, "Gelecek yıl Avrupa Şampiyonluğu'nun en büyük adayıyız" demesi kalma sinyali olarak yorumlanıyor.

Büyük usta Hagi'nin artık bir de stadı var!
G.Saray'ın Romen yıldızı, kendi adını taşıyan Köstence'deki stadda yarınki Kıbrıs Rum Kesimi maçında forma giyecek

G.Saray mesai yaptı
Bu sezon ligde 30, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda 16, Türkiye Kupası'nda 4 maç yapan sarı-kırmızılıların en yakın rakibi, 38'le A.Gücü oldu. Fener ve Beşiktaş 33'te kaldı.

Emniyet rezalete el koydu
İzmir Valiliği Göztepe-Erzurum maçında polisin taraftar ve basın mensuplarına saldırmasına soruşturma başlattı. Emniyet Müdürü Yücesan suçluların mutlaka cezalandırılacağını söyledi

Amokachi geri geldi
Beşiktaş'ın kaçak yıldızı dün İstanbul'a döndü. Amokachi ile görüşen başkan Serdar Bilgili, "Onu kazanacağız" dedi

Aslan emaneti aldı
9 yıllık şampiyonluk serisini geçen sezon F.Bahçe önünde bozan, ezeli rakibine 2 sezondur kupayı da kaptıran G.Saray, 11. şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Beşiktaş bir adım önde
Basketbolda Kartal nefes nefese geçen maçta Karşıyaka'yı yenerek seride durumu 1-0 yaptı. Beşiktaş'ta Faruk süperdi .

Naim gezmeye gelmedi
Halter Federasyonu Başkanı Ağaoğlu, gazetecilere "Yarışacağım henüz belli değil" diyen Naim Süleymanoğlu'na böyle yanıt verdi.

İSTANBUL
İşte farkımız
SABAH-İSTANBUL Taksim'in göbeğindeki çirkinlik anıtı tuvaleti söktürdü, kaçak yapılara gizli imar affı getiren yönetmeliği veto ettirdi.

Haliç'i kirleten 23 kuruluşa son ihtar
Bir hafta içinde önlem almazlarsa tamamını kapatacaklar

Umuda tırmanış
ORTODOKSLARIN azizi Aya Yorgi'nin "isim günü ayini"nde derdine derman arayan binlerce kişi Büyükada'ya koştu.

Alo Başkan
Büyükşehir'in kesintisiz hizmet hattına ilginç mesajlar geliyor.

Yaptıklarım teminatımdır
Bahçelievler Belediye Başkanı: "Daha önceki sözlerimi nasıl yerine getirdiysem yeni dönemdeki sözlerimin de tamamını gerçekleştireceğim."

Mayruk'tan muhteşem gösteri
Yıldırım Mayruk'un defilesinde şeffaf kreasyonlar ve çıplak mankenler nefes kesti

Sobayla intihar(!)
Uzun süre yanması için soba borusunu tıkayan 4 kardeş, gazdan zehirlenerek can verdi

Bakıcının hain planı
Çekmecelerde duran çil çil altınlar sürükledi Nergis'i, 5 yıldır yanında çalıştığı, ekmeğini yediği kadını vahşice katletmeye. Öyle bir plan kurdu ki, değme katiller akıl edemezdi. Önce cinayet, sonra soygun, ardından firar...

MAGAZİN
'Sanat için' 46 yaşında soyundu

'Ben böyle bir poz vermedim'

Silikon taktıracak

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır