kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hakimlerin mesai isyanı
İstanbul Adliyesi'ndeki ağır ceza mahkemesi başkanları, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde nöbet tutmaları yönündeki kararın geri alınması için HSYK'ya dilekçe verdi.

İstanbul Adliyesi'ndeki ağır ceza mahkemesi başkanları, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde işlerin nöbetçi ağır ceza mahkemelerince yürütülmesi kararının tekrar gözden geçirilmesini istedi. İstanbul Adalet Komisyonu'nun 22 Şubat 2000 tarihli yazısıyla kendilerine bildirilen nöbet mesaisi kararına tepki gösteren ağır ceza reisleri İsmet Atilla Hekimoğlu, Ahmet Ulucak, M. Şefik Mutlu, Hasan Barut, Ertuğurul Tokalakoğlu, Neylan Feke ve Adil Güreşçi imzalarını taşıyan itiraz dilekçesi önce kararı alan İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı'na verildi.

"KARAR KARIŞIKLIK YARATIR"
Başkanlar, mesai saatleri dışında suçüstü hükümlerine göre dava açılmasının ihtimalinin olmadığını belirterek, mesai saatlerinde de nöbetçi tevzi mahkemelerinin bu görevi yaptıklarını kaydetti. Başkanlar, nöbetçi ağır ceza mahkemeleri kurulduğunda, bu mahkemelere yapılacak itirazlara bakmak için de başka bir ağır ceza mahkemesinin daha nöbetçi olması gerektiğini ifade ederek, bu durumun karışıklığa neden olacağını belirttiler.

İtiraz dilekçesini reddeden İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı dilekçeyi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderdi.

Türkan HİÇYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır