kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TSK'nın ateşli şovu
Türk Silahlı Kuvvetleri, tamamı Türkiye'de üretilip dizayn edilmiş 40 kadar silahın kullanıldığı bir gösteri düzenledi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, dün düzenlediği Karapınar Ulusal Savunma Sanayi Kara Silah Sistemleri ve Tanıtımı gösterisinde tamamı yerli olarak üretilmiş 40'a yakın silah ve sistemi tek tek deneyerek kamuoyuna tanıttı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut ve Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve kuvvet komutanlarının katıldığı gösteride bir de silah sergisi açıldı.

Törende Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, "Türkiye, içinde bulunduğu jeopolitik ortamda caydırıcı olabilmek için güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmaya mecburdur" derken, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Kamuran Orhon tanıtımı yapılan 40'dan fazla silah, araç-gereç sisteminin tamamen milli kaynaklarla finanse edilerek üretildiğini ya da tadil edildiğini söyledi. Orhon, "Kara Kuvvetleri olarak, büyük bir caydırıcı askeri güce ulaşmanın kıvancı içindeyiz" dedi.

BABA'DAN TALİMAT
Demirel, açılan silah sergisini gezerken ASELSAN'ın geliştirdiği Topçu Meteoroloji Sistemi'nin yüzde 70'inin yerli üretim olduğunun belirtilmesi üzerine "Siz yüzde 100 üretmeye bakın" dedi. Demirel, vatandaşlara da seslenerek "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize güvenmeye devam edin ve bu zamana kadar olduğu gibi gönülden desteklemeye devam edin. O, bizim akşamları rahat uyumamızın, geleceğe güvenle bakmamızın, bu ülkede yaşamamızın teminatıdır" diye konuştu.

Törenin kapanış konuşmasını yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, TSK'nın ileriye dönük 10 yıllık planlarını Türk sanayicisine açtığını belirterek "Sanayicilerimizin TSK'ya iç piyasaya, NATO ve çevre ülkelere yönelik üretip yapacak çok maksatlı tesisler kurmasını arzu ediyoruz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır