kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Mis Sokağı Sosyalizmi çöktü'
ÖDP kurucularından Birikim Dergisi Genel Yönetmeni Ömer Laçiner'in, eleştiri oklarını, kendi partisine yöneltmesi Aydınlık Dergisi'ne bu başlıkla konu oldu.

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi 1996 yılında kurulduğunda solun umuduydu. Partinin en büyük destekçisi de Birikim Dergisi'ydi. Aradan 4 yıl geçti. ÖDP, özellikle 18 Nisan seçimlerinde "Gökkuşağı Projesi"yle tüm solu kucaklamayı amaçladı. Ama sonuç tam bir hüsrandı. Partinin kurucularından ve Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, eleştiri oklarını partiye yöneltti. Laçiner, Birikim'in son sayısında ÖDP için yazdığı yazının son satırları şöyleydi: "Gerçek bir devrim olarak tasarlanması gereken problemleriyle uğraşmasını onlardan beklemek yersiz bir taleptir artık."

AYDINLIK DEVREDE
Başından beri ÖDP'ye en büyük muhalefeti yapan İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık bu gelişmeyi kaçırmadı. Dergi, son sayısında bu eleştirileri "Mis Sokağı Sosyalizmi çöktü" başlığıyla ele aldı.

Aydınlık; ÖDP'nin örgütlenmesinin barlar bölgesi olan Beyoğlu ile sınırlı kaldığını ve parti binasının Mis Sokak'ta olmasından yola çıkarak bu başlığı kullandı.

UFUK URAS: ÇÖKMEDİK
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Aydınlık dergisinde ÖDP"ye yönelik olarak yayınlanan "Mis Sokağı Sosyalizmi çökmüştür" şeklindeki eleştirileri dikkate almadığını belirterek, "Eski köhnemiş zihniyetlerle yapılan eleştirileri biz parti olarak dikkate almıyoruz. ÖDP parti içi demokrasinin bir gereği olarak kendi içinde tartışabilir. Fakat ben sol içi polemiklerle ilgilenmiyorum, Aydınlık'ı da muhatap almıyorum. Biz çökmedik" dedi.

Uras, partinin kurucularından Ömer Laçiner'en eleştirilerini ise "Parti içi demokrasinin bir ifadesi" olarak değerlendirerek, "ÖDP kurulduğundan bu yana iç tartışmalarla gelişti, büyüdü. Biz parti içi demokrasiye inanıyoruz. Bu tartışmalar kamuoyuna yansıyınca bir panik havası yaşandı. ÖDP'nin işi asıl şimdi başlıyor. Biz içimizde biriken enerjiyi artık eylemlerle dışa vuracağız" diye konuştu.

Uras, bu tartışmaları 1 Mayıs'tan itibaren başlatacakları kampanya ile karşılık vereceklerini de sözlerine ekledi. Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner İse yaptığı açıklamada, Aydınlık dergisini eleştirerek," Bizim ÖDP adına yaptığımız eleştiriler hala geçerli. Fakat, bu demek değildir ki, ÖDP bitmiştir. Ben partinin fikriyatı ile ilgili yorumlarda bulundum. Ben artık ÖDP'nin 4 yıllık birikiminin doğru bir şekilde kullanması gerektiğini söylüyorum" dedi.

HABER MERKEZİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır