kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu stadı doldururuz bizi kimse tutamaz
37 bin bilet hazırlandı, tüm güvenlik önlemleri alındı.. UEFA finaline ev sahipliği yapacak Kopenhag'daki Parken Stadyumu taraftarları bekliyor

17 MayIs gecesi UEFA kupası finaline ev sahipliği yapacak olan Danimarka'nın başkenti Kopenhag, Türk futbolseverlerin istilasına hazırlanıyor. Final maçının oynanacağı Parken Stadı'nda ise final için gün sayılıyor.

Kopenhag'daki Parken Stadyumu Avrupa'nın en modern stadyumlarından biri. 90'lı yılların başında 2 yıl süren yenileme çalışmaları sonunda stadyumun seyirci kapasitesi artırılmış.

DÖRT DÖRTLÜK STAT
En modern ses düzenekleri ile donatılan stadyumda konferans ve bowling salonları, çeşitli firmaların ofisleri ile onlarca kafetarya var. Kopenhag'ın merkezindeki stadyumda Danimarkalı sporcuların tanıtıldığı Hall Of Fame adlı bir müze de var. Şehir merkezinden yürüyerek bile gidilebilen stadyum 42 bin seyirci kapasiteli. Ancak, UEFA ve Danimarka Futbol Federasyonu'nun kararıyla seyircilere sadece 37 bin bilet satılacak.

Polis, "Kent içinde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alacağız. İngiliz ve Türk taraftarların aynı güzergahı izlemelerini ve bir araya gelmelerini de engelleyeceğiz" açıklamasını yaptı. Açıklamalara göre, Türkiye ve İngiltere'den gelecek seyirciler, karşılıklı olarak kale arkasında bulunan 12'şer bin kişilik tribünlerde oturacaklar.

Finale gidecekler mutlaka okusun
- ULAŞIM: THY ile İstanbul'dan Kopenhag'a haftanın 4 günü, 3 saat 5 dakikada ulaşmak mümkün.

- VİZEYE DİKKAT !: Danimarka, Türkiye'ye vize uyguluyor. Mutlaka vize almaları gerekiyor. Schengen vizesi de geçmiyor. Bu konudaki bazı İnternet adresleri şöyle: " http://www.aok.dk - http://www.ctw.dk - http://www.useit.dk"

- UÇAKTAN İNİNCE: Havaalanından şehir merkezine ulaşmak için 250S numaralı otobüse binebilirsiniz.

- ULAŞIM KARTI: 85 krona (yaklaşık 6.5 milyon lira) alınacak bir kartla tren ve otobüslerden faydalanmak mümkün.

- KONAKLAMA: Kopenhag otellerinde konaklama ücreti 500 ile 1700 kron (yaklaşık 38 milyon lira 129 milyon lira) arasında.

M. Sadi TEKELİOĞLU - KOPENHAG


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır