kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Microsoft'u parçalama planı
DÜNYANIN en büyük yazılım şirketi Microsoft'a tekelcilik suçlamasıyla dava açan ABD Adalet Bakanlığı ve 19 eyalet yönetiminin, mahkemeden, şirketin iki ya da üç parçaya bölünmesini talep edebilecekleri bildirildi. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post ile USA Today'ın haberlerine göre, Adalet Bakanlığı, şirketin sektördeki tekel konumunu kırmak için eyalet yönetimleri ve sanayi çevreleriyle görüş birliği içinde ilk aşamada Windows işletim sistemlerinin Microsoft'tan bağımsız bir şirkete dönüştürülmesini istemeyi planlıyor. Windows'un ayrılmasından sonra, Microsoft'un uygulama yazılımlarıyla, internet işlemlerinin de ayrı şirketlere devredilmesi öngörülüyor.

Çernobil Virüsü alarmı
TÜRKİYE'DE de geçen yıl binlerce bilgisayarı vuran 'Çernobil' virüsü için alarm veriliyor. Çernobil nükleer kazasının yıldönümünde harekete geçen söz konusu virüs, 26 Nisan günü tekrar aktif olacak. Sanal alemde 'Çernobil' felaketi yaşanmasına neden olan virüs, sabit sürücüdeki bilgileri silerek, kullanılamaz hale getiriyor. Uzmanlara göre, Çernobil, diğer adıyla 'CIH' virüsüne karşı en garanti yöntem anti virüs yazılım edinmek. Basit savunma yöntemi ise bilgisayarı açmamak. Bir diğer yöntem ise bilgisayarınızın tarihini değiştirmek.

Osmanlı'dan yüzde 1 faizli dolar kredisi
Osmanlı Bankası dövize endeksli kredi uygulamasında faizi yüzde 1 ve altına çekti. Bankadan yapılan açıklamada konut kredisinde 3 ve 60 aylık vadelerde dolara yüzde 1, marka da yüzde 0.95 faiz uyguluyor. Banka taşıt kredisinde 3 aydan 36 aya varan vadelerde dolar olara yüzde 1.1'den markta da yüzde 1.05'ten kredi kullandırıyor.

Eczacı Menkul sermaye artırıyor
ECZACIBAŞI Menkul Değerler, ödenmiş sermayesinin 3.5 trilyon liradan 6 trilyon liraya çıkarılmasıyla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yaptığı başvurudan olumlu yanıt aldı. Yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Eczacıbaşı Menkul Değerler en yüksek sermayeli aracı kurumlar sıralamasında üst sıralara tırmanacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır