kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MİT: Basını kullanmadık
MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Şenkal Atasagun, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) mektubuna yanıt vererek, "Basınımızın güzide mensuplarını kullanmayı aklımızdan geçirmediğimiz gibi, basınımızın da bizi kullanmasını hiçbir zaman arzu etmeyiz" dedi.

Basın camiasında, bir dönem bazı illegal çalışmalara giren bazı kişilerin olduğunu, bu kişilerin her fırsatta Teşkilatı küçük düşürmeye çalıştığını belirten Atasagun, 2 senedir medyaya "Bizi ilgilendiren bir konuda bir neşriyat yapmadan, bir kere de bizim görüşlerimizi alın" mesajı verdiklerini söyledi. Basınla yakın ilişkiler içinde olduklarını ve saygı duydukları şahsi dostluklar edindiklerini de kaydeden Atasagun şöyle dedi:

"KİRLİ İLİŞKİ YOK"
"Ancak basınla ilişkilerimiz hiçbir zaman gizli veya 'kirli' ilişkiler mahiyetinde değildir. Biz basınımızın güzide mensuplarını kullanmayı aklımızdan geçirmediğimiz gibi, basınımızın da bizi kullanmasını hiçbir zaman arzu etmeyiz. Bugüne kadarki suskunluğumuz ise çirkin iddiaların muhatap alınmayacak ölçüde kişisel kin ve ihtiraslardan kaynaklandığını bilmemizdendir."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır