kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Metin Kaçan'a 9 yıl hapis
Tecavüz davasının diğer sanığı Alp Buğdaycı ise 4 yıl hapse mahkum oldu

Sinemaya da uyarlanan "Ağır Roman" kitabının yazarı Metin Kaçan ile spiker Alp Buğdaycı, Güneş K. adlı genç kıza tecavüz etmek suçundan yargılandıkları mahkemede şok cezalara çarptırıldı.

Dün Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, bir süre cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakılan tutuksuz sanıklar Alp Buğdaycı, Metin Kaçan, Oktay Kurtulan, Kamil Güner ve Recep Ercan katılmadı. Duruşma sonunda, Metin Kaçan "cebir ve şiddetle 15 yaşını bitiren reşit kişinin fiili livata yolu ile ırzına geçmek" suçundan 7 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Eylem birden fazla kişi tarafından işlendiğinden ceza 10 yıl 6 aya çıkartıldı, ancak sanığın iyi hali göz önüne alınarak 8 yıl 9 aya indirildi. Kaçan, "müessir fiil" suçundan da 5 ay hapis aldı. Böylece Kaçan, 9 yıl 2 aya mahkum edildi.

HAPSE GİREBİLİRLER
Alp Buğdaycı ise, "15 yaşından büyük reşit kişiye cebren ırz ve namusuna tasette bulunmak" suçundan 3 yıl hapis cezası aldı. Fiil birden fazla kişi tarafından yapıldığından ceza arttırılarak 4 yıl 6 ay hapis cezasına çevrildi ve sanığın iyi hali göz önüne alınarak ceza 3 yıl 9 aya indirildi. Buğdaycı'ya "müessir fiil" suçundan da 5 ay hapis cezası verildi. Alp Buğdaycı sonuç olarak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Oktay Kurtulan Kamil Güner ve Recep Ercan ise 186 biner lira para cezasına mahkum edildi. Alp Buğdaycı ve Metin Kaçan, Yargıtay cezalarını onaylarsa yeniden cezaevine girebilecek.

Hayati KILIÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır