kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akbulut: Yılmaz aday olmayacak
BAŞVURU süresi bugün sona erecek olan cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kilit parti konumunda olan FP'de dün sürpriz bir gelişme yaşandı.

Bugüne kadar adaylar konusunda net bir tavır takınmayan partinin Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut'tan yana tavır sergileyeceği öne sürüldü. Akbulut, dün FP lideri Recai Kutan'ı ziyaret ederek destek istedi. Kutan'ın, Akbulut'a ANAP lideri Yılmaz'ın aday olup olmayacağını sorduğu ve Akubulut'un da "Aday olmayacağını bana söyledi" yanıtını verdiği bildirildi.

"ÖNCE KENDİ ADAYIMIZ"
Akbulut, Kutan'a, "Cumhurbaşkanlığı'na adayım" diyerek açık destek istedi. Kutan ise Akbulut'a "İlk etapta kendi adayımızı desteklemek durumundayız. Bizde de şimdilik 2-3 aday var. Tabii duruma göre, değerlendirme yaparız. Diğer partilerden ismi geçen mevcut adaylar içinde bize en yakın olan sizsiniz" dediği öğrenildi. Akbulut'un da Kutan'a bu söz üzerine teşekkür ettiği belirtilirken, FP kulislerinde ikinci tur oylamadan sonra, FP'nin desteğini Akbulut'a yönlendirileceği konuşuluyor.

ÇİLLER: AVANTAJI VAR
Akbulut, saat 18.30'da da DYP lideri Tansu Çiller'i ziyaret edip destek istedi. Çiller'in arkadaşları ile bir karara varacağını söyleyen Akbulut, adaylık başvurusunu bugün yapacağını da sözlerine ekledi. Çiller de "Akbulut'un Meclis Başkanı olmasının kendisine sağladığı bir avantaj vardır" dedi.

Akbulut, Çiller'in, Yılmaz'ın adaylığına ilişkin soruları üzerine de, "Mesut Bey bana kesinlikle aday olmayacağını söyledi. Hatta kendisi bana, yardımda bulunacağını da belirtti" dedi. Akbulut, Yılmaz'dan son dakika süprizi bekleyen DYP heyetine, "Aday olsa da olmasa da benim için fark etmez. Ben yola çıktım, artık geri dönemem. Mesut Bey de seçime girse bile kazanamaz."

Şebnem HOŞGÖR - Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır