kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sarı kırmızı ticaret
Galatasaray'ın UEFA başarısı, taraftar ürünlerine olan talebi patlattı. Kulüp, dağıtım kanallarını artırarak, cirosunu 20 milyon dolara çıkartmayı hedefliyor.

Galatasaray'ın Avrupa kupalarında fırtına gibi esmesi, sarı-kırmızılı ürünlere olan talebi patlattı. Kulüp, taraftar ürünlerine gösterilen yoğun ilgi üzerine ürün çeşidini 300'e çıkarttı ve dağıtım kanallarını genişletmek üzere büyük bir atağa kalktı. Kulüp,taraftarın ürünlere daha kolay ulaşabilmesi için yeni satış noktaları açarak önümüzdeki dönemde 20 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'de birçok üretici ile lisans anlaşması yapan Galatasaray, battaniyeyi İspanya'da, kravatı İtalya'da, saati İsviçre'de ürettiriyor.

ÇOK GEÇ KALINDI
Galatasaray Sportif A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sinan Yolageldili, Türkiye'de futbol kulüplerinin taraftar ürünlerinin pazarlanması konusunda çok geride kaldığını belirterek, "Aslında bugüne kadar çoktan oturtmamız gereken bir organizasyonu gecikmeli olarak kuruyoruz" dedi. Kopenhag'daki maç öncesinde satışlarda yüzde yüz artış beklediklerini söyleyen Yolageldili, "Dortmund maçı ile hareketlenme başladı. Her turda satışlar yüzde 20 arttı. Şimdi katalogla satışa başlıyoruz. Tüm ürünlerin bulunduğu kataloglar müşterilerimizin adresine gidecek. Dağıtım konusunda da uzman bir kuruluşla anlaşarak eve teslim süresini 7 günden 48 saate indirmek istiyoruz" diye konuştu.

Yolageldili, takımın başarılarından sonra lisans anlaşması yapmak isteyen firmaların sayısında da büyük artış olduğunu belirterek, "Birçok firma ile anlaşmamız var. Ama yenileri sırada, herkes lisansiye firmamız olmak istiyor. Özellikle elektronik ürünlerden büyük ilgi var" dedi. Sinan Yolageldili, internet üzerinden global satışları düzenlemek için 16 yabancı firmadan teklif aldıklarını belirterek "Bunlar GS'nin pazarlama organizasyonu ile ilgilenmek istiyorlar. Uygun birini seçeceğiz" dedi.

İNTERNETTEN SATIŞ
Galatasaray Sportif A.Ş, genişlettiği ürün gamını, yaygınlaştırdığı dağıtım kanallarıyla pazarlamaya hazırlanıyor. Bu ürünler şu anda Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki mağazada satılıyor. Kulüp önümüzdeki günlerde Beyoğlu'nda da bir mağaza açmaya hazırlanıyor. Migros'un sanal alışveriş sitesi Kangurum'dan satışa da 27 Nisan'da başlanıyor. Diğer bir satış noktası da Atatürk Havalimanı'nda planlanıyor. Galatasaray, kendi resmi sitesi üzerinden de internetten satış yapıyor.

Koçbank Galatasaray Master Card üyelerine kredi kartı yoluyla satış yapılıyor, katalog gidiyor. Kulüp, Kopenhag maçında da resmi ürünleri satmak için bir organizasyona gidiyor. Galatasaray'ın bir diğer satış noktası da alışveriş merkezleri içinde kurulacak corner ve standlar.

Galatasaray neler satıyor?
Kozmetİkte Hunca ile lisans anlaşması yapan Galatasaray için bayan, erkek, çocuk parfüm ve deodorantı ile sabun üretiliyor. Kırtasiyede Galatasaray temalı kalem kutusu, bloknot, silgi ve her türden kalem üretiliyor. İsviçre'de Calcio isimli bir firma Galatasaray için saat üretiyor. Calcio, Avrupa'daki bütün büyük kulüplerin lisanslı saat üreticisi. Giyimde de Adidas ile çalışan kulüp için eşofman, çanta, şapka, şort, çorap üretiliyor. Adidas'ın üç değişik türde forması var. Klasik formalar yanında isteyenin kendi ismini ve dilediği numarayı yazdırabileceği orjinal formalar ve futbolcu imzalı formalar. Galatasaray İtalya'da da G. Tositti'ye 5 değişik desende, el yapımı kravat ürettiriyor. İtalya'daki en ünlü kravat üreticilerinden biri olan Tositti'nin kravatları 50 dolar fiyatla satılıyor.

Galatasaray marşlarının içinde olduğu kaset ve Cd'ler ve kulübün tarihçesi de taraftarların ilgi gösterdiği ürünler arasında. Kütahya Porselen ile de anlaşması olan Cimbom'un porselen yemek takımları, kahve kupaları, tuzluk-biberlik ve vazolar da hanım taraftarların ilgisini çekiyor.

Esen PİŞİRİCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır