kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eximbank'ta kredi faizi 4 puan düştü
Eximbank, ihracat kredilerinin faizini 4 puan düşürdü ve kredi limitini 800 milyar liraya çıkardı.

Devlet Bakanı Tunca Toskay, Eximbank'ın kredi faizlerini düşürmesi dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında dış ticaretteki gelişmeleri değerlendirdi. Eximbank'ın 14 Aralık'tan bu yana 4. kez faiz indirimine gittiğini hatırlatan Toskay, şu bilgiyi verdi:

KREDİ LİMİTİ 800 MİLYAR
"İhracat kredilerinin faizi ortalama 4 puan düşürüldü. TL kredilerindeki vade 4 aydan 6 aya çıkarıldı. Kredi limiti 600 milyar liradan 800 milyar liraya yükseltildi. Aralık ayından beri kredi faizlerindeki düşüş yüzde 50'ye ulaştı. Halen kredi faizleri yüzde 30-36 aralığında. Kalkınmada öncelikli yörelerde faiz oranı ise yüzde 21'e kadar düşüyor. Böylece sektör toplantıları sırasında bizden talep edilen, kredi faizlerinin düşürülmesi, vadelerinin uzatılması taleplerini yerine getirmiş olduk.

Amacımız ihracatı destekleme yanında, TL'nin değerlenmesi nedeniyle ihracatçıya destek vermek."

Eximbank'ın yılbaşından 20 Nisan'a kadar kullandırdığı kredilerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 1.2 milyar dolara ulaştığını, sigorta desteğinin de 700 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini vurgulayan Toskay, "Eximbank kâr amacı ile kurulan bir banka değil. İşadamlarımıza, müteahhitlerimize destek sağlayarak, yurtdışında iş yapmalarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bu arada bankanın kaynaklarının reel olarak korunmasına da dikkat ediyoruz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır