|
Fener Çöp Şiş
MALZEMESİ (4 Kişilik):
*100 gram fener balığı
*2 çorba kaşığı soya sosu
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 diş sarmısak
*1 tutam karabiber
*Tuz
|
HAZIRLANIŞI:
FENER balığını iyice temizledikten ve bol suyla yıkadıktan sonra kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Geniş bir kapbın içersinde, 2 çorba kaşığı soya sosunu, 1 su bardağı zeytinyağını, 1 diş sarmısağı, 1 tutam karabiberi ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz Fener balığını hazırladığınız bu sosta yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Sonra çöp şişe dizin. Orta ısılı kömür veya fırın ızgarasında çevirerek, pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|