kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Özgürlük 2000" DGM karşısında
Düşüncenin suç olmaktan çıkarılması amacıyla yayınlanan 'Düşünceye Özgürlük 2000' kitabına imza atan 22 aydından üçü DGM'ye ifade verdi.

Düşünceye Özgürlük 2000 kitabını yayınlayıp, halkı, ırk ve bölge farkı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek, yardım ve yataklık suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan sinema sanatçısı Zuhal Olcay, Lale Mansur ve Prof. Dr. Ali Nesin dün İstanbul DGM'de ifade verdi.

İstanbul DGM Başsavcılığı'nın daveti üzerine DGM'ye gelen Olcay, Mansur ve Nesin ifade verdikten sonra basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Beşiktaş Emniyet Müdürü sanatçılara, DGM önünde basın açıklaması yapamayacaklarını söyledi ve açıklama yapmaları durumunda 'toplu gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alınacaklarını belirtti. Bunun üzerine sanatçılar basın açıklaması yapmadan DGM'den ayrıldılar.

22 AYDIN İMZA ATTI
22 aydının imzasıyla yayınlanan kitap 19 Nisan'da İstanbul DGM'ye verildi. Kitabı yayınlayan 22 aydın ve sanatçı düzenledikleri basın açıklamasıyla kendilerini DGM'ye ihbar etmişlerdi. Kitabın yayıncıları şunlar:

Şair Cengiz Bektaş, Yavuz Bingöl, Yılmaz Erdoğan, KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, spiker Ahmet Hakan, Prof.Dr. Hüseyin Hatemi, eşi avukat Kezban Hatemi, DİSK Genel Başkanı Vahdettin Karabay, Lale Mansur, Zuhal Olcay, İHD Genel Başkanı Hüsnü Öndül, Türkiye Mimar ve Mühendisler Birliği Genel Başkanı ve İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen, yazar Erdal Öz, öğretim üyesi gazeteci Ethem Mahçupyan, gazeteci Perihan Mağden Açık Radyo yöneticisi Ömer Madra Şanar Yurdatapan ve Yılmaz Ensaroğlu.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır