kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hüzne gerek yok
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, görev süresinin bitmesine 21 gün kala kendi tabiriyle "hissiyatını" anlattı.

"Onuncu Cumhurbaşkanı'na başarılar dileyelim" diyen Demirel, "Benim için gelmek kadar gitmek de gayet doğaldır. Mahkeme kadıya mülk değildir, gelinir, gidilir. Hüzne gerek yok, biz kocaman adamlarız" dedi.

Demirel, dün Köşk'te Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Zeki Çeliker ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ziyaretin bir veda ziyareti olarak planlanmadığını söyleyen Çeliker, Demirel'in bundan sonraki yaşamında ülke yararına çalışacağına inandığını söyledi. Çeliker'in sözlerini her zamanki gibi not alarak dinleyen Cumhurbaşkanı Demirel, teşekkür ettikten sonra "Benim hissiyatımı duymak isteyeceksiniz" diyerek düşüncelerini aktardı.

PARTİZANLIK YAPMADIM
"Bu tür büyük görevlere gelmenin gitmekten daha kolay olduğunu, gelirken gerçekleştirmek istenen ideallar vardır" diyen Demirel, "şartların uygun olmaması ya da başka nedenlerle bu ideallerin gerçekleşmemesi durumunda gitmenin zor olacağını" kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı makamına gelirken ettiği yemini tuttuğunu, gereğini yaptığını, partizanlık yapmadığını belirten Demirel, şöyle dedi: "Hiç kimse bana, partizanlık yaptın, taraf tuttun demedi. Bundan sonra derlerse de canları sağolsun. Yani 7 sene demediler. Herkese eşit mesafede oldum. Hep beraber yaptığımız 40 senenin hedefinde, 'sistem otursun' düşüncesi vardı. Sistem nasıl oturacak? Sistemin oturması şahıslara bağlı."

Demirel, gelecek cumhurbaşkanına başarılar dileyerek, heyet üyelerine üzülmemeleri gerektiğini söyledi. Demirel "Hüzne üzülmeye gerek yok, bizler kocaman adamlarız" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır