kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazın deflasyonu görürüz
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, üç yıllık programın gidişatının çok başarılı olduğunu belirterek, "Temmuz ve Ağustos aylarında eksi enflasyonu görürüz" dedi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, uygulanan ekonomik programın gidişatını çok başarılı bulduklarını söyledi. Enflasyonu indirme konusunda hükümetin önemli bir başarı elde edeceğini ifade eden Özen, yaz aylarında deflasyon, yani eksi enflasyon görüleceğini söyledi. Dün bir sohbet toplantısı düzenleyen Ergun Özen, enflasyonla mücadele programının ilk üç ayını değerlendirdi.

Faiz dışı harcama kalemindeki reel gerilemenin ve özelleştirmedeki performansın programın başarısına inancı artırdığını belirten Özen, "Harcama tarafında bir gerilemeyi ben yıllardır ilk defa görüyorum. Reel olarak yüzde 9-10 oranındaki gerileme, programın hakikaten başarılı olacağını gösteriyor" diye konuştu. Yaz aylarında eksi enflasyon görülebileceğini belirten Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enflasyon bu ay yüzde 2.5'ten daha düşük bile olabilir. 1.9 ile 2.5 arasında gerçekleşirse, 5 puanlık bir gerileme hemen olacak diye düşünüyoruz. Yüzde 50'lerin altına da çok yakında gitmeye başlayacak. Temmuz, Ağustos'da deflasyon yaşanacaktır. Fiyatlar gerileyecektir. Bunu şimdiden görüyoruz. Ankara da böyle açıklıyor. Aynen kendilerine katılıyoruz."

Tüketim harcamalarının arttığını, ekonomide canlanma görüldüğünü anlatan Özen, özelleştirmede de inanılmaz bir performans sergilendiğini bildirdi. Özen, "Bir sene önce sorsaydınız. Programın en zayıf yeri özelleştirme derdim. Ama gerek siyasiler, gerekse Özelleştirme İdaresi büyük performans gösteriyor. Özelleştirme tıkırında gidiyor" dedi.

YENİ DÖNEM
Enflasyonun düşmesiyle birlikte önümüzdeki aylarda "gerçek bankacılığın" başlayacağını belirten Ergun Özen, "Bono gelirleri azalıyor. Antık ücret ve komisyon gelirleri önem kazanacak" diye konuştu. Bu gelirler için işlem hacminin artırılması gerektiğini söyleyen Özen, sözlerine şöyle devam etti: "Hacim demek, müşteri demek. Hedef, yüksek kaliteli hizmet götürüp, müşteriyi çekmek ve onun sadık olmasını sağlamaktır."

Internet atağI
Garantİ Bankası'nın teknoloji alanındaki yatırımlarının giderek arttığını söyleyen Ergun Özen, internete dayalı yeni projelere de ağırlık vereceklerini belirtti. Bu alanda 4 ayrı projeleri olduğunu anlatan Özen, şöyle konuştu:

"İnternette yapılan işlemlerin adet olarak hacmi toplamın yüzde 15'ine ulaştı. Bu konuda daha da ileri gideceğiz. Şu anda e-ticarette 100 mağazaya hizmet veriyoruz. Rakam yıl sonunda 300'e çıkacak. Ticari ilişkilerimizin bir ayağını internete taşıyacağız. Hem şirketler arası, hem de şirket-müşteri arası ticaret alanında büyüyeceğiz. İmkanı olmayanlara düşük ücretlerle iunternette sanal mağaza açma imkanı sunacağız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır