kapat

25.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MECLİS-İ MEBUSAN
Kabine nasıl değişecek?
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için adaylık başvuruları bu gece saat 24.00'de sona erecek ve turlara çok sayıda aday ile başlanacak.

Seçimin ardından ise, hükümeti "Kabine değişikliği" bekliyor. Aslında üç Genel Başkan da, bazı Bakanlarını değiştirmek istiyor. Üstelik zayıf da olsa, Dışişleri ya da Milli Savunma Bakanlığı koltuğunun boşalma ihtimali var.

Liderler ise değiştirmek istedikleri Bakanlar için bir formül geliştiriyorlar. Bu da hükümet protokolünün yenilenmesi ve bazı bakanlık koltukları arasında değişiklik. Yani DSP-MHP ve ANAP'ın paylaştığı koltuklar farklılaşacak. Bu ise liderlerin bakanlarına "Sizi başarısız olduğunuz için değil, yeni paylaşım nedeniyle değiştirdik" diyebilme imkanı yaratacak.

Liderleri bu paylaşımın ardından da farklı partiden gelen yeni bakanın yapacağı bürokrasi operasyonu düşündürüyor.

Sonuç olarak Başbakan Ecevit, 17 Mayıs'dan sonra yeni Cumhurbaşkanına, nezaketen istifasını sunacak. Ardından da yeniden kabineyi kurmakla görevlendirilecek. 17 Mayıs tarihi de kabine ve protokol değişikliğini gündeme getirecek.

Yalçınbayır'ın ayakkabısı
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ANAP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, 5 artı 5 değişikliğine en keskin muhalefeti yapan isimdi.

"Kişiye özel" anayasa değişikliğine karşı çıktı. Değişiklik geçerse iptal davası açacağını bildirdi. Geçen hafta Meclis camiine gidenler ise avluda bir çift ayakkabı gördüler.

Ayakkabıların içinde "Demirel Kundura" yazıyordu. Namaz bitti, cemaat dışarı çıktı. Demirel marka ayakkabıyı ise Yalçınbayır giyip gitti.

İkram Bey işkembeden atmış
SPORDAN sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, geçen hafta Meclis'te "Sağlam kafa sağlam vucutta bulunur" sözünün Atatürk'e ait olmadığını söyledi. Bu söz Romalı bir filozofa aitti ve Atatürk'e mal edilmişti.Halkçı Partiden, 1987 seçimlerinde İstanbul Miletvekili adayı olan İkram Erdoğan ise Aksaray'da bir işkembeci dükkanı işletiyordu. İkram Bey bütün kütüphaneleri dolaştı, tarih kitaplarını inceledi ama Atatürk'ün işkembeciler ile ilgili olarak söylediği tek bir söz bulamadı. Sonuçta da lokantasının duvarına "Ben işkembecinin, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim" diye yazdırdı. Bugüne kadar da kimseden bir itiraz gelmedi.

Elektrik kesintisi Baba'yı kızdırdı
CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel 21 Kasım 1999 tarihinde, BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Çin Komünist Parti Akademisi Başkanı Tıeying, Devlet Bakanları Hasan Gemici ve Şuayip Üşenmez ile ayrı ayrı görüştü. Bu görüşmeler sırasında Çankaya Köşkünün elektrikleri tam altı kez kesildi. Demirel kesintilere kızınca da bir inceleme başlatıldı. İncelemenin sonucu geçen hafta Enerji Bakanvekili olan Safter Gaydalı'ya ulaştı. Kesinti, Çankaya Köşkünün 6.3 kilovattan beslenen bölümündeki arızadan kaynaklanmış ve arıza giderilmişti. Köşkün jeneratörü ise, her kesintiden tam 23 saniye sonra devreye giriyordu.

EMİN ÖZĞÜL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır