kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Tantan'ın başarısı teşkilatı tanıması
Siyasi cinayetlerin bir bir çözülmeye başlamasıyla gözler, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a çevrildi. 'Bu başarının sırrı ne?' sorusuna yanıt ise siyasi çevrelerden geldi: 'Teşkilatı çok iyi tanıyor ve asla politik taviz vermiyor'.

Galatasaray Kupa'ya uçtu
UEFA Kupası final maçında Arsenal ile karşılaşacak olan Galatasaray, THY'nin GS armalı Airbus-310 tipi uçağıyla dün Kopenhag'a gitti

Apo, şair olacakmış!
ABDULLAH Öcalan'ın avukatı Doğan Erbaş, dün bir açıklama yaparak, müvekkilinin genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve doktor kontrolünde tutulduğunu belirtti.

Memecan ABD basınında
SABAH'ta yayınlanan karikatürlerini İnternet aracılığıyla Amerika'dan Türkiye'ye gönderen ünlü çizer Salih Memecan, New York Times Gazetesi'ne konu oldu.

Köprüde can pazarı
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde lastiği patlayan TIR, kamyonla çarpıştı. Kazada mutlak ölümden dönen ikisi şoför üç kişi ağır yaralandı.

O bir uzaylı
Uzay Mekiği Challenger ile iki kez uzaya giden Sally Kristen Ride, danışmanlığı yaptığı ABD Başkanı Bill Clinton'a Ay'a yeniden insan gönderilmesini önermiş.

İlginç savunma!
Nesim Malki cinayetinin tetikçisi olduğu iddiasıyla yargılanan Burhanettin Türkeş "Malki benim için altın yumurtlayan tavuktu. Onu nasıl keserim" diye ifade verdi.

Düz duvara tırmandı
TROY Outdoor Clup, gençlerin ilgisini dağcılık sporuna çekme düşüncesiyle Beşiktaş Barboros Meydanı'na yapay bir tırmanma duvarı kurdu. Duvara ilk olarak güzel manken Aysun Kayacı tırmandı.

Japonya'ya yeşil protesto
GREENPEACE eylemcileri, Japonya'da 1 haftadır gözaltında tutulan 4 Greenpeace eylemcisinin serbest bırakılması için Japonya Başkonsolosluğu kapısına kendilerini zincirlediler.

Nuriş'te yine cep bulundu
KARTAL Özel Tip Cezaevi'nden bir süre önce Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilen ve kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in üzerinde yine bir cep telefonu bulundu.

Kopenhag finali bekliyor
Muhteşem finalde görev yapacak 2 bin Danimarkalı polis hazırlıkları tamamladı. Kopenhag'a gelen Galatasaray takımı ve Türk taraftarları, coşkuyla karşılandı.

Aynı özel tim görev başında
Galatasaray finalde de Leeds maçında görev yapan özel tim tarafından korunacak.

Yarının gündemi Cim-Bom
Büyük maça giden 12 Bakan'dan sadece 4'ü Galatasaraylı. Diğer 4'ü Fenerli, 2'si Trabzonlu, biri de Yozgatlı!

Maç dev ekranlarda
ANKARA Büyükşehir Belediyesi, UEFA Kupası finalinde oynanacak maçta Galatasaray'a gönül verenleri unutmadı. Finali izlemek isteyenler için Kızılay'a dev ekran kurulacak.

Maçı beklemişler
Kışlalı suikastını itiraf eden Necdet Yüksel, bombayı 20 Ekim'deki Galatasaray-Chelsea maçının devre arasında koyduğunu söyledi.

KISA KISA KISA

POLİTİKA
'Bu defter kapandı'
FP Genel Başkanı Recai Kutan: Parti içi mücadele sözünü kabul etmiyorum. Bu defter kapandı. Böyle düşünene de müsaade etmem...

Asiltürk'ün oyunu
FP'nin ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk'ün tüzük operasyonu, kongrede meyvesini verdi...

Hoca'nın prensi yönetimde
FAZİLET Partisi'nin yeni oluşan 50 kişilik GİK yönetiminin ezici çoğunluğu Gelenekçiler'den oluştu.

Mücadele kızışıyor
Yenilikçiler'in endişesi: Kökümüzü kazıyacaklar. Gelenekçiler'in endişesi: Daha da güçlendiler.

MECLİS-İ MEBUSAN
Tesettürlü tenis
ANKARA'NIN Oran semtindeki milletvekili lojmanlarında, havaların güzelleşmesi ile birlikte "Birinci açık tenis turnuvası" başladı.

Baba'ya güllü veda
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, istemese de bugün Köşk'ten Güniz Sokak'a görkemli bir törenle uğurlanacak. DTP'nin önderliğinde düzenlenecek törene, on binler katılacak; geçeceği yollara güller döşenecek.

Yılmaz'dan 'FP' yorumu
"Fazilet'teki değişim ihtiyacı bu kongre ile bir defa daha ortaya çıktı"

Demirel: Hedef Avrupa Birliği
CUMHURBAŞKANLIĞI görevini bugün düzenlenecek bir törenle Ahmet Necdet Sezer'e devredecek olan Süleyman Demirel, Türkiye'nin bundan sonraki hedefinin, her alanda Avrupa Birliği standartlarını yakalamak olduğunu söyledi.

Çankaya'da son kabul
ÇANKAYA Köşkü'ndeki son tören, en hüzünlü olanıydı. Veda için gençlerle bir araya gelmek istediğini belirten Demirel'in isteği yerine getirildi.

'Hizmetimi sürdüreceğim'
Dün düzenlediği bir basın toplantısıyla halka ve gazetecilere veda eden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Çankaya Köşkü halkın evidir, kapımız herkese açık olmuştur" dedi ve bundan sonra da faal olacağını söyledi.

'Yarın ne yapacağımı ben de bilmiyorum...'
Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin açıklığa kavuşması Türkiye devleti için yüzakıdır.

BABA'NIN ÇOK ÖZEL ANILARI (4)
İplerin koptuğu an
'Demirel, Turgut Özal'a "Yasaklara sahip çıkma" mesajını gönderdi. Ama Özal'dan çıt çıkmadı. Artık kılıçlar çekilmişti!'

EKONOMİ
Güneydoğulu Alman Puma'yı giydiriyor
Diyarbakır'da Almanya'nın ünlü markası Puma'ya tanesi 6 marktan 45 bin tişört üretildi.

Türkiye'yi Kayserililer uyutuyor
Kayserililer 7 fabrikayla ve ürettikleri 3.5 milyon yatak sayısıyla, Türkiye yatak pazarının yüzde 80'ini elinde bulunduruyor.

Tarım birlikleri reformuna start
Dünya Bankası Ekonomik Reform Kredisi için ön şart olarak ileri sürülen Tarım Satış Birlikleri ve Kooperatifleri Kanun Tasarısı'na hız verildi.

"2005'te dünya şirketiyiz"
Anadolu Endüstri Holding'in patronu Tuncay Özilhan, hedeflerinin 2005 yılında grup cirosunun yarısını yurtiçinden, yarısını yurtdışından elde etmek olduğunu bildirdi.

Müsteşarlar mal bildirimini izleyecek
Müsteşarlar kurum personelinin mal bildirimlerini gerekli hallerde inceleyebilecek.

E-ticarette IDeEFIXE ile Superonline işbirliği
İNTERNET üzerinden kültür ürünleri satışı yapan IDeEFIXE ile Superonline, ortak projeler üretmek üzere işbirliğine gitti.

Yerli birleşme önünde 6 engel
PriceWaterhouseCoopers Türkiye Başkanı Adnan Nas'a göre, Türk şirketlerinin birleşmesi deveye hendek atlatmaktan da zor.

1 milyon televizyon ihracı
Profilo Telra, 2 Fransız ortağıyla 1 milyon televizyonu Fransa pazarında satacak.

İşsizlik sigortası 1 Haziran'da başlıyor
Kapsama giren tüm sigortalılar için zorunlu olan işsizlik sigortasına işçiler, % 2, işveren de %3 prim ödeyecek.

Çiftçi buğdaya 158 bin lira istiyor
IMF'ye verdiği Niyet Mektubu'nda 94 bin lira seviyesinde tutulan buğday fiyatıyla çileden çıkan çiftçi kendi hesabını yaptı. Yücel, "158 bin liralık fiyat tarımın devamlılığını sağlar" dedi.

Türkiye'de e-business masaya yatırılıyor
The Economist, Mayıs'ın son haftası elektronik hayatın tartışılacağı bir seminer düzenleyecek.

Keramet adımlarda
İş yapacak dükkan mı arıyorsunuz? İşte size ipucu: Caddenin karşısına geçin ve gözleyin. Dükkanın önünden kaç kişi yürüyerek geçiyor?.

Hazine 688 trilyon borçlandı
Hazine, bugünkü iki yıllık değişken faizli tahvil ihalesine gösterge olacak üç aylık bono ihalesinde, 688 trilyon net borçlanma yaptı

Nefesler tutuldu
Tüm dünya ABD Merkez Bankası Başkanı Greenspan'in bugün açıklayacağı faiz artırımı oranına çevirdi. Dün düşen Avrupa piyasaları bu gece tavşan uykusunda.

Zorlu Enerji geliyor
Önce Zorlu Grubu şirketlerinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan, sonra üretim fazlasını satarak günden güne büyüyen Zorlu Enerji, yarın ve Perşembe günü halka arz ediliyor.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Dikkat! Ölüm tehlikesi
Hollanda'daki havai fişek faciasında yanan binalardan havaya müthiş miktarda kanserojen asbest maddesi yayıldı. Yetkililer semti kapattı, halkı uyarıyor: Evlerinizi sakın süpürmeyin!..

İtalya'nın gündemi AĞCA
Papa suikastının Hıristiyanlığın 3'üncü sırrı olması İtalya'da yankı yarattı. Basın, Ağca'nın serbest bırakılmasını tartışıyor

Savaş kıtası
'Lumumba cinayeti' sonunda aydınlandı. Afrika'nın ilk bağımsızlık hareketi liderlerinden Lumumba'yı öldüren katil itiraf etti: Cesedini parçalara ayırıp asitte erittim. Cinayetin arkasında Belçika da var.

Son yılların en büyük çatışması: 4 kişi öldü
İsraİl parlamentosu Kudüs yakınlarındaki 3 köyün denetiminin Filistin yönetimine geçişini onaylarken, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında son yılların en büyük çatışması yaşandı.

İşkenceci ajanları Brezilya eğitmiş
Şili eski diktatörü General Augusto Pinochet'nin döneminde, Gizli Servis ajanlarını, Brezilya'nın eğittiği ortaya çıktı.

Gündüz başbakan gece dadı olacak
Bir haftalık babalık iznini reddeden Blair bebeğin gece bakımını üstleneceğini açıkladı.

Çikolata depresyonu azdırıyor
İNGİLTERE'DE ruh sağlığı üzerine araştırmalar yapan "Mind" adlı hayır kurumu, çikolata ve kafeinin depresyon ve şizofreni gibi ruhsal bozuklukları kızıştırdığını açıkladı.

SPOR
Bir b.k olmaz benden
G.Saray'la UEFA finaline götürülmeyen Sergen'in gözü dışarıda: Bir an önce yurtdışına gitmek istiyorum. Zaten teklif gelse hemen ayrılacağım

Jet-Pa Fener'den zaman istedi
F.Bahçe Başkanı Yıldırım ile Jet-Pa Başkanı Akgündüz dün gece Oktay ve Alpay için masaya oturdu. 2.5 saat süren pazarlıktan sonra Akgündüz kesin yanıt için 1 hafta süre talep etti

Intertoto Oğuz'a emanet
Teknik direktör Denizli'nin isteğiyle Intertoto Kupası'na girecek olan F.Bahçe'yi yardımcı antrenör Oğuz Çetin hazırlayacak. Çetin, ilk turda da takımın başında sahaya çıkacak

Sessiz öfke
Başkan Yıldırım'ın, haber vermeden Oktay ve Alpay için Jet-Pa'yla görüşmesi Kalkavan ve Soydan'ı kızdırdı

Muhteşem üçlü
Terim G.Saray'a oturttuğu sistem ve disiplinle, Hagi kapalı defansların kilidini açışıyla, Hakan Şükür golleri ve devamlılığıyla Cimbom'u sırtlayan isimler oldu.

En iyisi Galatasaray
Avrupa'da bu sezon 3 kupa alma ihtimali olan takım bulunmuyor. Lig ve kupa şampiyonu Cimbom, UEFA'yı da kazanırsa Avrupa çapında bir zafer yaşayacak

Yanlış yapıldı
Terim, "Yönetimin bazı hocalarla konuştuğunu ben de duydum. Bu doğruysa, gizli gizli yapılması yanlış" dedi

41'de nazar değdi
Son 4 sezonun şampiyonu, 41 deplasman maçında 27 galibiyet, 13 beraberlik ve 1 yenilgi ile 94 puan topladı. Bu periyodda Beşiktaş 81, F.Bahçe 68, Trabzon 57 puan kazanabildi

Paniğe gerek yok
Yöneticilerle görüşen İtalyan teknik adam, "Hoca değişikliğinden her takım etkilenir. Futbolcuların hırsı ve kapasiteleri iyi. Sıkıntıları rahatça aşarız" dedi.

Beşiktaş transferde harıl harıl
Gelecek sezon kadroya ciddi takviyeler yapmayı planlayan Beşiktaş, transferde çok hızlı davranıyor.

Ringi salladık
Avrupa Şampiyonası'nda fırtına gibi esen boksörlerimizden dün de Süleymanoğlu, Tarhan ve Phaliani çeyrek finale yükseldiler

Kanalizasyon bahane
Pist arazisine eğlence merkezi yapmayı düşünen Körfez Belediye Başkanı Yenilmez, yarışları engellemek için her yolu deniyor

Vugri yönetimden teklif bekliyor
Trabzon'un Hırvat yıldızı, "Teklif gelirse kalırım. Ama istenmediğim yerde de durmam" dedi

İSTANBUL
Uyarmıştık
Hız çılgınlarının Bağdat'taki önlemler karşısında yeni adres olarak Sahil Yolu'nu seçtiklerini vurgulamış, "Önlem alın" demiştik. Önlem savsaklandı, üç fidan kırıldı.

Pendik'li temizlik işçileri önce kendilerini temizledi
Temizlik atağı başlatan başkan Erol Kaya, işe önce belediye temizlik işçilerinin görünüşlerine çeki-düzen vererek başladı.

Denizler de sarı-kırmızı
Büyük coşkuya İDO'nun katkısı; tarihi final şerefine deniz otobüsleri sarı-kırmızılı bayraklarla donatıldı.

İşte haberciliğimiz!
Valiliğin talimatıyla sokak çocukları ve tinerciler toplanmaya başlandı. Çocukların aileleri hakkında yasal işlem yapılacak...

Çocuk Kurultayı toplanıyor
İstanbul Çocukları Vakfı, 1. İstanbul Çocuk Kurultayı'nı 26-27 Haziran'da gerçekleştiriyor.

İstanbul'un en güzel duvarı
Şişli Belediyesi'nin ayırdığı duvara çocukların yaptığı resimler sayesinde Anneler Günü sevinci her gün yaşanacak

Artık '3 Çöp, Çukur, Çamur' kalmadı!
Başkan Mehmet Bingöl: "Ümraniye çöpten geçilmiyordu, altyapı yok denecek kadar azdı. Bu sorunları bitirdik."

İstanbul'da Pazar
Hafta sonu tatilcileri doğaya ve çevreye hiç acımıyor, çok ağır tahribata uğratıyor .

O bir şöhret avcısı
Bir çok mankeni üne kavuşturan Uğurkan Erez, yeni isimler çıkarmaya hazırlanıyor

Otobanda intihar şov
Zabıtalar tarafından koyunlarına el konulan Nebi Kakko, elinde bıçağıyla otobanı trafiğe kapatıp, intihara kalkıştı.

Okulda kim dövdüye gitti!
Tuvalete yazı yazdığı gerekçesiyle okul müdür vekili tarafından dövülüp 7 gün rapor alan C.T.'nin şikayeti dikkate alınmadı...

MAGAZİN
Cannes ateşi

'Biz eski entellerdeniz'

Okan-Deniz aşkı bitti

Amerikan askeri Antalya'yı sevdi

Bebek isteyen koca aranıyor!

İkinci Bahar'a ödül

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır