kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1 milyon televizyon ihracı
Profilo Telra, 2 Fransız ortağıyla 1 milyon televizyonu Fransa pazarında satacak.

TÜRK elektronik sektörünün önde gelen kuruluşlarından Profilo Telra, internet teknolojisi ile ürettiği televizyonları Fransa'ya ihraç etmeye hazırlanıyor.

Bir iş modeli çerçevesinde iki Fransız ortakla anlaşan Profilo Telra, Avrupa'nın en büyük internet firmalarından NetGem'in sunduğu internet TV teknolojisini kullanıyor.

Televizyonların Fransa'daki pazarlamasını ise satış stratejileri uzmanı bir şirket olan APF yapacak. Profilo Telra ile Netgem, geçen hafta sonu Cannes'da bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın imza töreninde konuşan Profilo Telra Başkan Yardımcısı Göksen Körezlioğlu, "Elektronik sektöründeki gelişmeleri gözönüne alarak yeni iletişim kanalları üzerinde teknolojik işbirliği yapan Profilo-Telra ve Netgem bu ortaklıkla, tüketicilere en uygun fiyatla en hızlı ve hazır internet erişimini sağlamayı hedefliyor" diye konuştu.

250 MİLYON $ İHRACAT
1996 yılında televizyon aracılığıyla internet kullanıcılarına teknolojik çözümler geliştirmek üzere kurulan Netgem, Fransa hükümetinin bilgi teknolojisindeki yenilikleri ve gelişmeleri onurlandırmak amacıyla ilk kez bu yıl verdiği "electropÇe" ödülünü aldı.

Profilo, bu anlaşmalar çerçevesinde Fransa'ya 250 milyon dolar tutarında internet televizyou ihraç edecek.

Internetli televizyonların Fransa'daki satışı, Önümüzdeki Ağustos ayında APF'nin pazarlamasıyla satılacak. Profilo ve APF, 1 milyon adet televizyonun Fransa'ya pazarlanması için Cannes'da imzaladıkları anlaşmada 550 bin adet ürünün yıl sonuna kadar, geri kalanının da 2001 Nisanına kadar teslim edilmesinde anlaştı.

Güldeniz AYRAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır