kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Işığa doğru..
Amerikalı bir uzman "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" demişti. Oysa bugün daha köklü bir temizlik yaşıyoruz.. Uğur Mumcu'dan sonra Ahmet Taner Kışlalı'nın katil zanlıları da yakalandı.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Gladyatör kanunu
Türkiye'ye dönmeden Gladyatör adlı filmi izledim. Büyük salon tıklım tıklım doluydu ve seyirciler bu yeni filmi durmadan alkışlıyorlardı.

CAN ATAKLI
Uğurlar olsun Süleyman Bey
Süleyman Demirel "resmi" siyaset hayatını bugün saat 17.00'de noktalıyor. Bu akşamdan itibaren Demirel de hepimiz gibi "sade" bir vatandaş statüsüne kavuşacak.

NECATİ DOĞRU
Gelincikler ağlıyordu!
Siirt'den gözlemler... Hepinize merhaba. 15 günlük tatil yapıp döndük. Gazeteci tatilde ne yapar, durmaz, gazeteciliğini yapar. Gözlem toplar. Veri biriktirir. Analiz arar. Gözlerini açar; karşında başka bir dünya görür.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Maliye profesörüne vergi cezası!..
Vergi haftasını geride bıraktık ama tamamen değil. Haftası geride kaldı, vergisi devam ediyor, insanlık varolduğu sürece de devam edecek.

AHMET VARDAR
Memur-işçi uçurumu devam ediyor
Her ne kadar büyüklerimiz milletin gözünün içine baka baka, "İstikrarı sağladık. Ekonomi yerine oturdu, enflasyon dizginlerdi, her şey yolunda..." diyorlarsa da, madalyonun öbür yüzü hiç de öyle gözükmüyor.

RUHAT MENGİ
"Yenilikçiler" ne kadar yenilikçi?
Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan öncülüğündeki "yenilikçiler", bütün baskılara rağmen Fazilet Kongresi'nden başarıyla çıktılar.

HINCAL ULUÇ
Hoşgörü, nerelerdesin sen..
Günlerden beri gazetelerde o.. Ekranlarda o.. Okuyorum, seyrediyorum, anlamıyorum.. "32 Büst.. 32 Fotoğraf İçin Yazılmış Yalanlar" diye bir kitap ortalığı kaldırdı.. Daha doğrusu 32 fotoğraf..

CENGİZ ÇANDAR
Çıkmaz yolda karar kılmak...
Türkiye'de bugün, nasıl ilerleyeceği, hangi istasyonlara ne vakit, ne şekilde uğrayacağı belli olmayan bir süreç başlıyor. Süleyman Demirel, sahneyi "resmen" terkediyor; Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya çıkıyor...

GÜLAY GÖKTÜRK
Dilsizleşen bedenlerimiz
Bedenin, sonradan üstüne iliştirilmiş, takıp takıştırılmış bütün o imajlardan, sosyal ve kültürel işaretlerden, aidiyet sembollerinden arındırılıp "anadan doğma" bir biçimde ortaya konması ve sonra da dikkatle bakılıp, "acaba bu beden ne diyor" diye anlaşılmaya çalışılması ilginç bir deneme gerçekten...

İLKER SARIER
Tantan'a destek
Sadettin Tantan gönüllerde taht kuruyor. Uğur Mumcu suikastı ardından Kışlalı suikastı da aydınlanıyor. Allah'ım bugünleri görecek miydik, diyoruz... Ve sanki görüyoruz... Bu bir rüya değil... Doğru insan, doğru işler yapar...

YAVUZ DONAT
Güle, güle Demirel
Süleyman Demirel bugün "Çankaya'dan iniyor... İnişin öncesinde dün bir basın toplantısı yaptı... Buna "hesap verme toplantısı" da diyebiliriz.

RAUF TAMER
16 Mayıs... ilk gün
Arka arkaya 3 sivil Cumhurbaşkanı... Özal, Demirel, Sezer. Ama bir sivil'in diğer bir sivil'e Çankaya'yı ilk devir teslimi.Bugün... Yeni Cumhurbaşkanımız, mecliste yemin ettikten sonra, Çankaya'ya çıkıp görevine başlıyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır