kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MECLİS-İ MEBUSAN
Tesettürlü tenis
ANKARA'NIN Oran semtindeki milletvekili lojmanlarında, havaların güzelleşmesi ile birlikte "Birinci açık tenis turnuvası" başladı.

Lojmanların içindeki kortta düzenlenen turnuvaya, özellikle bayan tenisçiler rağbet ediyor. İlginç olan ise, Fazilet Partisi milletvekillerinin türbanlı kızlarının, turnuvada ön saflarda yer alması. Ellerinde Slazenger ya da Dunlop marka raketleri ile kortlarla boy gösteren türbanlı ve pardesüleri yerlere kadar uzanan bayan tenisçiler, mini şortlu ve askılı bluzlu bayan rakipleri ile mücadele ediyorlar. Turnuva dışında ise kortların müdavimleri arasında, Maliye Bakanı Sümer Oral, ANAP'lı Lütfullah Kayalar ve Işın Çelebi gibi isimler göze çarpıyor. Lojmanlardaki mücadelede parti ayrımı yok, tesettür farkı var.

Lale ve Turkey
MECLİS'TE geçen hafta ilginç bir tartışma yaşandı. MHP'ye göre, Turizm Bakanlığınca ülkenin tanıtımı için hazırlanan logoda yer alan lale figürü, Hollanda'yı çağrıştırıyordu. Turkey ise "Hindi" anlamına geliyordu. Bu tartışmaya herkes katıldı. Tutanaklara ise şu sözcükler yansıdı:

Ramazan Toprak (FP): Burası hindi vatanı değil

Murat Sökmenoğlu (MHP): Fransızca La Turkque olur

Toprak (FP): İngiltere nezdinde girişim yapılsın

Erkan Mumcu (Bakan): Yapma yahu..

Sökmenoğlu (MHP): İngilizcenin yazılışını Türkiye nasıl değiştirsin

Kamer Genç (DYP): İngilizlere nota verelim efendim...

Askeri hakimlere tüzük oyunu
TBMM Adalet komisyonu, 4 Mayıs günü askeri hakimler yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, askeri hakimlerden Binbaşı rütbesine gelen ve meslekte 10 yılını dolduranların birinci sınıfa ayrılmasını öngörüyor. Tasarı geçti ama, bir engel çıktı. Meclis Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle 1-5 Mayıs arasında tatildi. Genel Kurul çalışmazsa, komisyonlar da toplanamıyordu. FP'nin şair Milletvekili Yasin Hatipoğlu, TBMM Başkanlığına resmi başvuru yapıp, bu toplantının geçersiz olduğunu bildirdi. Şimdi ya komisyon yeniden toplanıp aynı tasarıyı ele alacak, ya da itiraz geçersiz sayılacak. Bu da Meclis iç tüzüğünün inceliği...

Mail Bey yine yarışacak
CUMHURBAŞKANLIĞINA aday olup, son tura kadar direnen Eskişehir Bağımsız Milletvekili Mail Büyükerman, şimdi de 1 Ekim'de yapılacak TBMM Başkanlığı seçimine hazırlanıyor. Devletin en tepesindeki Cumhurbaşkanlığı makamını, Ahmet Necdet Sezer'e göre, 323 oy farkla kaybeden ancak "Kanaryanın cüssesine değil, ötüşüne bakın" diyen Büyükerman, bu kez iki numaralı koltuk için yarışacak. Büyükerman'a göre, Meclis'te kendisini alkışlayanların yarısı oy verse, girdiği tüm seçimleri kazanacak. Ama alkışlayan eller, sandığa giderken değişiveriyor. Mail Bey de buna akıl sır erdiremiyor...

EMİN ÖZGÖNÜL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır