kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Hizmetimi sürdüreceğim'
Dün düzenlediği bir basın toplantısıyla halka ve gazetecilere veda eden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Çankaya Köşkü halkın evidir, kapımız herkese açık olmuştur" dedi ve bundan sonra da faal olacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilere ve Türk halkına devletin başı olarak veda etti. "Bugün sizlerle Atatürk'ün mekanında yedi yıldır tuttuğum demokratik Cumhuriyet nöbetinin kısa bir muhasebesini yapmak istiyorum" diyen Demirel, 50 yıllık siyasi hayatında demokrasinin ve anayasal kurumların güçlenmesi için mücadele ettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı devir teslimi yarın demokratik cumhuriyete layık bir törenle yapılacaktır. Bunun kalıcı bir geleneğe dönüşmesinin temenni ediyorum" dedi.

Çankaya Köşkü'nde hiçbir vatandaş arasında ayrım gözetmediğini dile getiren Demirel, "Her zaman ifade ettiğim gibi, ülkemin her kişisinin ve her köşesinin Cumhurbaşkanı olmaya gayret ettim. Milletimizin en yüce makamı ve büyük Atatürk'ün mekanı olan Çankaya, görev sürem boyunca halkın evi olmuş, kapıları toplumumuzun bütün kesimlerine açık kalmıştır. Bana kendilerine hizmet imkanı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen bütün vatandaşlarıma minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum " diye konuştu.

HEDEF AB STANDARDI
Her zaman demokrasiyi savunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, "Aydınlık; demokrasiye sadakatle bağlı kalmamızdadır. Onun dışı karanlıktır" dedi. Türkiye'nin geçen 75 yılda çok büyük işleri başardığını ve büyük bir devlet haline geldiğini anlatan Demirel, "Bütün bunları yaptık da; daha yapacak çok iş var. Türkiye'nin hedefi her alanda AB standartlarını yakalamaktır" diye konuştu.

Demirel, AB standardının yakalanmasının birinci şartının, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında eksikliklerini giderilmesi olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı 21. yüzyılın ilk 10 yılı içinde AB üyeliğini toplumsal hedef olarak göstererek, Türkiye idari yapısının yeniden düzenlenmesi, adli reform, enflasyonla mücadele, kamu ihalelerinde saydamlık, yolsuzluklarla mücadele gibi konuların öncelikle düzenlenmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Demirel, Anayasa'nın verdiği yetkileri büyük bir tarafsızlık içinde kullandığını, kendisinin yetki icat etmediğini belirtti. "Türkiye'de iç barışı bütün hedeflerimizin üstünde tutmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Demirel, "Bu çerçeveye sadakatle bağlı kalmak, hepimizin görevi, milletimizin huzur ve mutluluğunun şartıdır" diye konuştu. "Türkiye bir tanedir, hepimizindir" diyen Demirel, görev süresi dolduktan sonra da hizmetini sürdüreceğini ifade etti. Bütün zorlukların azimle aşıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

YETKİ İCAT ETMEDİM
"Bu vesileyle bir kere daha belirtmek isterim ki; her zaman milletimin emrinde ve hizmetinde olacağım. Vatandaşlarımın mutluluğu ve refahı için bana düşen görevleri sorumluluk duygusuyla ve yurttaşlık bilinciyle bundan böyle de yerine getirmeye devam edeceğim. Çağla kucaklaşmış; dünyayla rekabet edecek ekonomik güce sahip; Avrupa Birliği üyesi; Avrasya'da lider bir dünya devleti; laik, demokrat, müreffeh büyük Türkiye. İşte hedef bu."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır