kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güneydoğulu Alman Puma'yı giydiriyor
Diyarbakır'da Almanya'nın ünlü markası Puma'ya tanesi 6 marktan 45 bin tişört üretildi.

Yıllarca terör olayları, işsizlik ve ekonomik sıkıntılar yüzünden sıkıntı yaşayan Güneydoğu, canlanıyor. Kentte daha çok yerli yatırımcıların çabalarıyla sanayi alanında bir canlanma gözlenirken, yapımı süren Organize Sanayi Bölgesi'nin de hızlandırılarak bir an evvel fabrikaların faaliyete geçirilmesi için çaba harcanıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk tekstil fabrikası olan ve 1997'de kurulan Akyıl Tekstil, AB ülkelerine ihracat yapmaya başladı bile.

Diyarbakır'ın ilk dokuma ve tekstil fabrikası olan Akyıl Tekstil, Almanya'nın spor giyim firması Puma'ya tanesi 6 marktan 45 bin adet tişört ihraç ederken, İngilizler'in ünlü Metalan firmasıyla da ihracat bağlantısı kurdu ve bir yandan da Zantos markasıyla tişört üretmeye başladı.

YURTDIŞINA İHRACAT
Akyıl Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akyıl, "Kurulduğumuz günden bu yana yörede ilk olmanın getirdiği çok büyük sıkıntıları göğüsledik. Birilerinin bu alanda kendisini feda etmesi gerekiyordu" diye konuştu. Akyıl, Almanlar'ın ünlü spor markası Puma'ya 2001'e kadar aylık bir milyon marklık üretim yapmayı hedeflediklerini belirtti. Şirket, yine Avusturya için aynı marka tişört siparişi aldı ve üretimine başladı. Almanya, İngiltere ve Avusturya'nın yanısıra Romanya, Fransa, İtalya ve İspanya'ya da ring iplik, melanj ip ve konfeksiyon üretimi yaptıklarını da sözlerine ekleyen Mustafa Akyıl, sırada Suriye, İsrail ve Bulgaristan'ın bulunduğunu söyledi.

Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır