kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Turizm'de 2.7 milyar dolarlık birleşme
Avrupa'nın en büyük tur operatörü Alman Preussag'ın, İngiliz firması Thomson Travel Group'u 2.73 milyar dolara satın alacağı bildirildi. Preussag'dan yapılan açıklamada, Thomson Travel'in yönetim kurulunun şirketin satışını kabul ettiği, anlaşmanın kesinlik kazanması için hissedarlar kurulunun onayının beklendiği bildirildi. Alanında İngiltere'nin en büyük şirketi olan Thomson Travel İngiltere turizm pazarının yaklaşık yüzde 24'ünü kontrol ediyor. Kârlarında geçen yıl düşüş yaşayan İngiliz şirketi için iki Alman grup çekişiyordu.

Ekonomik Palio Weekend bayilerde
Tofaş-Fiat işbirliğinin yeni ürünü Palio Weekend 1.2, satışa sunuldu. Fiat Palio serisinde yakıt ekonomisinin ön plana çıkartıldığı bu model, 6 milyar 803 milyon lira anahtar teslim fiyatla satılacak. Kendi kategorisinde en geniş iç kabin hacmine sahip olan aracın üretiminde, 1.2 litrelik, çok noktadan enjeksiyonlu ve 75 beygir gücünde ekonomik fire motor kullanıldı. Otomobilde hidrolik direksiyon, merkezi kilit, yükseklik ayarlı direksiyon ve immobilizer standart, klima ise opsiyonel olarak sunuluyor. Yetkililer alımı kolaylaştırmak amacıyla otomobilin cazip fiyatla pazara sunulduğu kaydettiler.

Yeni devletlere frekans tahsisi
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) İstanbul'da devam eden Dünya Radyokomünikasyon Konferansı'nda, dünya radyo ve televizyon yayıncılığı için ek frekans tahsisi ve 1977'den sonra ortaya çıkan yeni devletlere frenkans verilmesi konuları karara bağlanacak. Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Fatih Yurdal, dünya radyo ve televizyon yayıncılığı konusundaki frekans tahsisi sorunun bu konferansta karara bağlanması için prensip kararı alındığını söyledi. Yurdal, sözlerine şöyle devam etti: "1977'de ITU bünyesindeki ülkelere 5'er kanal tahsis edilmişti. Burada daha önce tahsis edilmiş olan 5'er kanala ek olarak 5'er kanal daha verilmesi karara bağlanacak."

Lüks konut, turizm ve otomotive denetim
MALİYE Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu, finans sektörünün yanı sıra aralarında otomotiv ve yan sanayi ile turizm alanında faaliyet gösteren kuruluşların da bulunduğu 12 sektörü vergi açısından toplu incelemeye aldı. Uzmanların, Ekim ayı başına kadar belirlenen 23 merkezde incelemeye tabi tutacağı sektörler şöyle: İnşaat, bayındırlık ve yapı işleri, turizm, otomotiv ve yan sanayii, kimyevi ve plastik maddeler imalatı ve toptan ticareti, ilaç sanayi imalatçıları ve ecza depoları, özel sağlık kuruluşları, büyük mobilya imalat ve toptancıları, reklam ve tanıtım hizmetleri sektörü.

Altınyağ da halka açılıyor
AltInyağ Et Kombinaları, sermaye artırımı yoluyla 673.92 milyon adet hisse senedini, 8.500 liradan yarın ve Perşembe günü halka arz ediyor. Sermayesinin yüzde 20.63'ünü halka açacak olan şirket, 136 milyar lira olan ödenmiş sermayesini 326 milyar liraya yükseltti. Sermaye artırımının 67 milyar lirası nakit karşılığı, 155 milyar lirası da iç kaynaklardan karşılanmak üzere, bedelsiz olarak yapıldı. İzmir Çiğli
Atatürk Sanayi Bölgesi'ndeki Altınyağ tesislerinin yıllık 120 bin ton yağlı tohum işleme, 105 bin ton da rafinasyon kapasitesi bulunuyor. Halka arzı, Koç Menkul Değerler'in önderliğini yaptığı konsorsiyum üstlenecek.

Demirbank artık Ortak Nokta'da
DEMİRBANK, dünden itibaren Ortak Nokta ATM paylaşım grubuna katıldı. Ortak Nokta, Demirbank dahil olmak üzere 26 banka ve 1500'ün üzerinde ATM'yi katılımcı bankaların müşterilerine sunuyor. Demirbank'dan yapılan açıklamada, 163 adet olan Demirbank ATM'lerinin katılımıyla Ortak Nokta ATM adedinin 1.587'ye yükseldiği bildirildi.

Pamukbank kredi kartı faizini indirdi
Pamukbank, kredi kartının alışveriş ve nakit çekim faizi oranını yüzde 5.90'a indirdi. İndirim kararı, dün bankadan yapılan yazılı bir açıklamayla bildirildi. Pamukbank'ın kredi kartı, seyahatlerde ve kiralık otomobillerde indirim gibi pekçok avantaj da sağlıyor. Pamukbank kredi kartı, kayıp ve çalıntı durumunda meydana gelebilecek kötü olasılıklara karşı da sigortalanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır