kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba'ya güllü veda
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, istemese de bugün Köşk'ten Güniz Sokak'a görkemli bir törenle uğurlanacak. DTP'nin önderliğinde düzenlenecek törene, on binler katılacak; geçeceği yollara güller döşenecek.

ANKARA- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 7 yılın ardından bugün görevini törenle 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e devredecek. Demirel ile eşi Nazmiye Demirel'e, Çankaya Köşkü'nden Güniz Sokak'taki evlerine giderken izleyecekleri güzergah boyunca gül ve karanfiller ile uğurlanacak ve, yollara da gülsuyu dökülecek. Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Hastürk, "Bu hareket kendiliğinden oluştu. Türk halkı, 50 yıldır kendisine hizmet eden büyük Türkiye sevdalısı Sayın Demirel'i, Güniz Sokak'ta karşılamanın onur ve heyecanını yaşamak istedi, biz de öncülük ediyoruz" dedi.

BABA İSTEMEDİ
Demirel'in organize bir gösteri istemediğini ancak hareketin kendiliğinden oluştuğunu ve DTP teşkilatlarının Ankara'ya akın ettiğini bildiren Hastürk, şöyle konuştu: "Türkiye'nin dört bir köşesinden gelecek, her kesimden insanımız, büyük bir coşkuyla, adeta bir sevgi seli halinde Sayın Demirel'i bağrına basmaya hazırlanıyor. Bu bir parti hareketi değil. Halk Sayın Süleyman Demirel'i görmeye geliyor. DTP olarak biz bu hareketin odak noktası olduk. Organizasyonu halk yapıyor. Tunalı Hilmi Caddesi, İran Caddesi ve Güniz Sokak çevresinde canlı müzik yayını ve çeşitli folklor gösterileri olacak. Sayın Demirel ve eşine, Güniz Sokak'a kadar geçecekleri güzergah boyunca, halkımızın Antalya, İzmir ve Yalova'dan getirdiği karanfiller, Isparta'dan getirdiği güller serpilecek, yollara gül suyu dökülecek."

ÇİLLER'DEN ODA JESTİ
Öte yandan, DYP lideri Tansu Çiller'in, Çankaya'dan indikten sonra siyasete yeniden dönüp dönmeyeceği tartışılan Demirel'e, "Demokrasi Evi" olarak bilinen Celal Bayar Köşkü'nde bir oda teklif edeceği öğrenildi. Uzlaşmacı bir strateji izleme kararı alan DYP lideri Tansu Çiller, bugün Baba için Güniz Sokak'ta düzenlenecek karşılama törenine katılıp katılmama konusunda da tüm DYP'lileri serbest bıraktı.

BABA-KIZ İLİŞKİSİ
Refahyol sonrası ipleri koparma noktasına geldiği Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilişkilerini son dönemde düzelten DYP lideri Çiller, Çankaya sonrası dönemde de Demirel ile eskiden olduğu gibi "Baba-kız" yakınlığını kurmak istiyor. Çiller'in partisinin son Başkanlık Divanı toplantısında kurmaylarına, Güniz Sokak'ı kendisinin de ziyaret edeceğini anlatırken, "Sayın Süleyman Demirel bizim büyüğümüz. Deneyimlerinden her zaman yararlanmamız lazım. Ben de kendisine sık sık gidip-geleceğim" dediği öğrenildi.

Şebnem HOŞGÖR

Necdet Sezer'e ışıklı karşılama
İÇİŞLERİ Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nce tüm illere, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i karşılama talimatı verildi. Ahmet Necdet Sezer'in, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den görevi teslim alacağı bugün bütün yurtta resmi binalar ile özel kurum ve tesislerde aydınlatma yapılacak.

Işıklandırma yapılarak karşılanacak Ahmet Necdet Sezer'in bu durumu nasıl karşılayacağı da merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın bu talimatı günü 11 Mayıs'ta tüm valiliklere gönderildi. İstanbul Valiliği de, gelen bu yazıyı tüm kurumlara dün "çok acele" ibaresiyle gönderdi.

Nebahat KOÇ (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır