kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köprüde can pazarı
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde lastiği patlayan TIR, kamyonla çarpıştı. Kazada mutlak ölümden dönen ikisi şoför üç kişi ağır yaralandı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu yakası girişinde dün saat 16.00'da lastiği patlayan TIR, az kalsın bir faciaya yol açıyordu. Nizami Kural'ın (32) kullandığı 34 DY 564 plakalı TIR, yanında yedek şoför İsmail Uğurlu (42) ve muavini Fatih Erdoğan (24) ile birlikte mal yüklü dorsesini almak için Beylikdüzü'ne doğru yola çıktı.

TEM Otoyolu'nda sol şeritten giden TIR'ın ön sağ lastiği patlayınca Kural, direksiyon hakimiyetini kaybederek her iki yolu ayıran bariyerleri aşıp karşı şeride girdi. TIR, ilk önce Salih Erdem'in kullandığı 34 VG 5221 plakalı otomobile yandan çarptıktan sonra Sakarya Vip Turizm'e ait 54 FA 600 plakalı Mercedes 0403 marka otobüsü sıyırıp arka kısmına çarptı.

KAMYONA ÇARPIP DURDU
TIR, son olarak Ayhan Erdin'in (30) kullandığı 41 HH 358 plakalı kamyon ile kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından yanmaya başlayan TIR ve kamyon, olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kazada ağır yaralanan TIR şoförü Kural ile muavin Erdoğan, Şişli Etfal Hastanesi'nde, 2. şoför Uğurlu ile kamyon şoförü Erdin ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kural, Erdin ve Uğurlu'nun hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Kazada büyük şans eseri can kaybı olmazken TIR'ın çarptığı otobüsün arka kısmında oturan 27 yaşındaki Canan Gökkuşu ile 9 yaşındaki kızı Zekiye Gökkuşu şoka girdi. İçinde 18 yolcu bulunan otobüste 5 yaşındaki Mehmet Eloğlu ile 3 yaşındaki Mert Tatlıcan ise hafif yaralandı. Çocuklar ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

TRAFİK KİLİTLENDİ
Korkunç kazadan sonra TEM Otoyolu'nda trafik kilitlendi ve uzun süre açılamadı. TEM'deki sıkışıklık İstanbul genelinde trafiği de etkiledi. Tüm ana arterlerde tıkanan trafik iş çıkış saatiyle daha da içinden çıkılmaz hale geldi.

Sinan AKYÜZ - İsmail ERBEN - Özkan ARSLAN - Celal YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır