kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mücadele kızışıyor
Yenilikçiler'in endişesi: Kökümüzü kazıyacaklar. Gelenekçiler'in endişesi: Daha da güçlendiler.

FAZİLET Partisi'nin birinci büyük kongresini, partisi RP kapatılıp siyasi yasaklı hale geldikten sonra "Hâlâ varım" diyen Necmettin Erbakan kazandı. Buna rağmen, yine kendisi gibi yasaklı olan ve "Milli Görüş'ün gelecekteki lideri" gözüyle bakılan Recep Tayyip Erdoğan da parti içinde ve tabanda çok ciddi güç elde ettiğini ortaya koydu.

Milli Görüş tarihinin dönüm noktası olan Pazar günkü kongrede, mücadelenin ilk ciddi adımı atılırken, asıl savaş bundan sonra başlayacak.

Kongrenin hemen ertesinde iki taraf da "birlik-beraberlik" mesajları verirken, perde arkasında bundan sonra ne yapacakları konusunda FP Genel Merkez yönetimi Erbakan Hoca'dan, Yenilikçiler ise, Tayyip Erdoğan'dan işaret bekliyor.

TEMİZLEME HAREKATI
Kongreyi alan Gelenekçiler, muhaliflerine karşı ciddi bir operasyon yapmayı planlıyor. Buna göre, başta Diyarbakır, Kayseri, Trabzon il örgütleri olmak üzere Denizli, Kars, Çanakkale, Kocaeli yönetimlerinin de fesh edileceği konuşuluyor. Hatta muhalif kanada açık destek veren Ankara İl Başkanı Ersönmez Yarbay'ın da topun ağzında olduğu iddia ediliyor.

KARŞILIKLI ENDİŞELER
Hem Gelenekçiler hem Yenilikçiler karşılıklı ciddi endişe duyuyorlar. Muhalif hareketi tasfiyelerle yok etmeyi planlayan gelenekçilerin en büyük endişesi, Yenilikçiler'in kongrede beklediklerinden güçlü çıkması. Genel Merkez, böyle güçlü bir kadroyu birdenbire söküp atmak yerine, önce hareketi kendi içinde bölmeye çalışacak ve tasfiye operasyonunu zamana yayacak.

KAZAN: BÖLÜNME İSTEMİYORUZ
Gelenekçiler'in ağır topu Şevket Kazan, "Hayırlı olsun. İki taraf da çok çalışmış. Bölünme olmayacağını kendileri söylediler. Biz bölünme istemiyoruz" yorumu yaptı.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır