kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Galatasaray Kupa'ya uçtu
UEFA Kupası final maçında Arsenal ile karşılaşacak olan Galatasaray, THY'nin GS armalı Airbus-310 tipi uçağıyla dün Kopenhag'a gitti

Tüm Türkiye nefesini tutmuş yarın geceyi bekliyor. Türk futbol tarihinin Avrupa Kupası finali oynayan ilk Türk takımı olan G.Saray, 17 Mayıs gecesi bu unvanı bir adım ileri götürüp Avrupa Kupası kazanan ilk Türk takımı olmayı hedefliyor. G.Saray ile UEFA Kupası arasında sadece Arsenal kalmış durumda...

Galatasaray'ın Arsenal ile oynayacağı final maçının heyecanı Atatürk Havalimanı'na da yansıdı. Galatasaray sarı kırmızı renkli çiçekler, flamalar ve balonlarla süslenmiş olan Atatürk Havalimanı'ndan sevgi gösterileriyle uğurlandı.

Atatürk Havalimanı'na önce Galatasaray takımındaki futbolcuların eşleri ve çocukları geldi. Burada gazetecilerin isteği üzerine toplu bir şekilde objektiflere poz veren eşleri, futbolculara güvendiklerini söylediler.

CİM BOM PASTASI
THY'ye catering hizmeti veren USAŞ da uçak içinde Galatasaray kafilesine ikram edilmek üzere sarı kırmızı renklerden oluşan pasta hazırladı. Galatasaray yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk Havalimanı'ndan THY'nin TK 1783 sefer sayılı uçağıyla Kopenhag'a gitti.

Takımı taşıyan Ceyhan uçağının adının Galatasaray olarak değiştirilmiş olması da dikkat çekti.

Gökmen ÖZDEMİR / Kopenhag

3-2 kazanacağız
Galatasaray'ın Neuchatel'i 5-0 yendiği unutulmaz maçı sunan Levent Özçelik, bu kez de milyonlara tarihi finali aktaracak

FİNAL gecesi söyleyeceği her kelime tüm Türkiye'de olay olacak biri var: Karşılaşmanın spikeri Levent Özçelik. 37 yaşındaki Özçelik, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bekar. 1984 yılından bu yana TRT'de spor programcısı olarak çalışıyor. Şu sıralarda, cuma akşamları TRT3'te yayınlanan "UEFA 2000'e Doğru" programının genel koordinatörlüğünü yapıyor.

TARİH ANLATACAK
Levent Özçelik denince akla, 1988 yılındaki unutulmaz 5-0'lık Galatasaray-Neuchatel Xamax maçı geliyor. Aynı Özçelik, şimdi bir tarihi zaferi daha anlatmaya hazırlanıyor. Özçelik, heyecanlı olduğunu itiraf etmekten kaçınmıyor: "15 yıldır bu işi yapıyorum. Türk futbol tarihinin, tüm zamanların en önemli canlı yayını. Heyecanlanmıyorum desem yalan olur. Tüm Türkiye'nin izlediği ve herkesin ağzınızdan çıkan kelimeleri dikkatle dinleyeceği ve başarı beklenen bir olay. Sıkıntısı da var tabii. Her türlü sonuca açık bir oyun. Galatasaray yenilirse sıkıntıyı anlatmak da var işin ucunda. Bir yandan da gurur verici benim için."

Futbolun içinde bir insan olarak maç hakkındaki düşünceleri iyimser: "Daha önceki Mallorca ve Dortmund maçlarında televizyonda yaptığım tahminler tutmuştu. Kopenhag'daki maç için tahminim; Galatasaray 3-2 kazanacak ve İstanbul'a kupayla döneceğiz."

FESTİVAL OLACAK
Özçelik sözlerini önemli bir uyarıyla bitiriyor: "Futbol bir festivaldir. Futbol adı altında oluşturulan terörizmin yaygınlaşması beni çok üzüyor. Türkiye, holiganizmle, Taksim'de Leedsliler'in ölmesiyle karşı karşıya gelmiş gibi sunuluyor. Hayır! Biz zaten bunun içindeydik. Önce kendi kapımızın önünü temizlememiz gerekir. Bu maçta bir üzüntü olabilir, Galatasaray'ın yenilmesi de, yenmesi gibi çok normal bir sonuç. Kupayı alırsak, garip ve dramatik üzüntülere sebebiyet vermeyelim. Sevinmesini de, üzülmesini de normal ölçülerde yapabilelim. Bu kupa ancak o zaman gerçek değerini bulur."

GÜNÜN ESPRİSİ
"İnşallah Bulgaristan üzerindeki link hatlarına bir şey olmaz..."

(TRT'de yıllarca, maç yayını esnasında ne zaman teknik arıza olsa, spiker bu lafı söylerdi.)

Hakem tanıdık
Arsenal maçını yönetecek olan Nieto, İstanbul'daki 3-2 sonuçlanan G.Saray-Milan maçını da yönetmişti.

GALATASARAY - Arsenal UEFA Kupası final maçını İspanyol hakem Antonio Lopez Nieto yönetecek. 42 yaşındaki Nieto 1974'ten beri hakemlik yapıyor. Birinci Lig'deki ilk maçını 1988'de yönetti; 1993'te FIFA kokartı taktı.

UEFA'nın en önemli hakemlerinden biri olan Nieto, Euro 96 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da görev yaptı. İspanyol hakem bu sezon 4 Şampiyonlar Ligi ve bir de UEFA Kupası maçı yönetti. Bunlar arasında G.Saray'ın İstanbul'da Milan'ı 3-2 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi karşılaşması da bulunuyor.

Nieto bu maçta son dakikada G.Saray lehine penaltı vermiş ve maçı alan G.Saray, UEFA Kupası'nda yoluna devam ederken, Milan Avrupa Kupaları'na veda etmişti.

NİETO KİMDİR?
Doğum tarihi: 25.01.1958

Doğum yeri: Malaga

Boy: 1.75

Kilo: 81

Bildiği diller: İspanyolca, Fransız, İngilizce

Hobileri: Basketbol ve müzik


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır