kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Zorlu Enerji geliyor
Önce Zorlu Grubu şirketlerinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan, sonra üretim fazlasını satarak günden güne büyüyen Zorlu Enerji, yarın ve Perşembe günü halka arz ediliyor.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim Otoprodüktör Grubu A.Ş. sermaye artırımı yoluyla iki milyon lot hisse senedini 1,000 lira nominal değerleri beher payın satış fiyatı 17.000 liradan olmak üzere yarın ve Perşembe günü halka arz ediyor. Şirket, 2.3 trilyon lira olan mevcut ödenmiş sermayesini 7.65 trilyon liralık nakit karşılığı olmak üzere 10 trilyon liraya yükseltirken iki milyar lira nominal değerli hisse senetlerini, yani sermayesinin yüzde 20'sini halka açacak.

Zorlu Enerji, otoprodüktör sözleşmelerini 1997 yılında enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı ile imzalayıp yatırımlarını tamamladıktan sonra toplam gücü 147 megawatt (1.2 milyar kilowattsaat) olan Bursa ve Lüleburgaz'da kurulu tesisleriyle sayıları 45'i bulan ortaklarının elektrik enerjisi ve buhar ihtiyaçlarını karşılıyor.

Halka arz, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler'in liderliğindeki konsorsiyum tarafından yapılacak. İki trilyon lira nominal değerli hisse senetlerinin yüzde 27'si yurtdışında yerleşik yatırımcılara, yüzde 28.5'i yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 26'sı yurtiçi alım gücü yüksek bireysel yatırımcılara, yüzde 7'si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 81'i Zorlu çalışanlarına, yüzde 3.5'i ise vakıflara tahsis edildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır