kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtalya'nın gündemi AĞCA
Papa suikastının Hıristiyanlığın 3'üncü sırrı olması İtalya'da yankı yarattı. Basın, Ağca'nın serbest bırakılmasını tartışıyor

Katolik dünyasının merkezi Vatikan'ın yıllardır gizlenen üçüncü sırrın, Mehmet Ali Ağca'nın Papa 2'nci Jean Paul'e düzenlediği suikast girişimi olduğunu açıklaması, İtalya'da geniş yankı uyandırdı. Papa'nın bu sözlerinin ömür boyu hapis yatan Ağca'nın serbest kalma umudunu daha da arttığı belirtiliyor. 1917 yılında Hz. Meryem, Portekiz'in Fatima kasabasında 3 küçük çobana görünüp dünyayla ilgili 3 sır vermiş, Papa da geçen hafta sonu bu sırlardan üçüncüsünü açıklamıştı. Şimdi İtalyan basını Ağca'nın serbest bırakılmasını tartışıyor.

Önceki gün avukatıyla görüşen Ağca, "Fatima kehanetine bilinçsizce alet oldum. Şimdi bundan eminim" dedi. Avukatı Marina Magistrelli, Ağca'yla görüştükten sonra gazetecilere, "Ağca, Fatima'nın üçüncü sırrının açıklanmasını 1985 yılında istemişti. Bu olaya alet olduğundan şüpheleniyordu. O yüzden 'silahı elime şeytan verdi' demişti" açıklamasını yaptı. İtalyan gazetelerinin tamamı Ağca'nın bu açıklamalarına ilk sayfadan geniş yer verdi. "Elime silah tutuşturan şeytandı" başlığını kullanan Corriere Della Sera, Ağca'nın serbest kalınca Fatima'ya gidip dua edeceğini yazdı.

"ÖRNEK MAHKUM"
La Repubblica ise "Ben sadece bir araçtım. Papa artık beni kurtarmalı" sözleriyle Ağca'nın isteğini dile getirdi. Gazeteler cezaevi raporunda Ağca'nın "örnek mahkum" olarak nitelendirilmesinin de altını çizdi ve İtalyan yasalarına göre 1997'den itibaren yarı-serbestlik hakkını elde etmiş bulunan Ağca'nın serbest kalma umudunun daha da arttığı yorumunu yaptı.

Papa, Ağca'yı affetti. Ancak serbest kalması, Cumhurbaşkanı ya da Adalet Bakanı'nın elinde. Adalet Bakanı, konuyu yeniden ele almazsa; avukatlar, Cumhurbaşkanı'ndan Ağca'yı affetmesini isteyecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır