kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstanbul'da Pazar
Hafta sonu tatilcileri doğaya ve çevreye hiç acımıyor, çok ağır tahribata uğratıyor .

İNSAN SELİ
MİNİBÜSLERE, kamyon-kamyonet kasalarına doluşan binlerce kişi her Pazar Bakırköy'den Sarayburnu'na, Kartal'dan Kadıköy'e İstanbul sahillerini, yeşil alanlarını, ormanlarını dolduruyor. Tüpgazlarını, mangallarını yakıp ortalığı dumana boğuyor. Bitki örtüsünü, çimleri, körpe fidanları eziyor, kırıyor, yok ediyor.

ÇÖP DAĞLARI
"PİKNİK" namına korkunç bir doğa ve çevre yıkımına yolaçanlar akşam arkalarında tonlarca çöp ve pislik bırakıyor. Bu kalabalığın terkettiği yerlerde "yeşil" can çekişiyor. Belediye ekipleri bir hafta boyunca bu pisliği topluyor; ama ertesi Pazar günü aynı kaos, baştan sarılan bir korku filmi gibi tekrarlanıyor.

Öztürk de çok dertli

TEK ÇÖZÜM
İSTANBUL'UN yeşilinden, doğasından birinci derecede sorumlu konumdaki Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Hafta sonu piknikçileri yemek pişirip bitki dokusunu mahvediyor. Sulama tesisatını ezip bozuyor. Tek çözüm özel güvenlik örgütü oluşturmamız" diyor.

YANIT YOK
BU konuda Emniyet'e yaptıkları başvuruya olumlu yanıt alamadıklarını, yeşil alanların korunması konusunda polisten yeterli desteği de alamadıklarını belirten Prof. Dr. Öztürk diyor ki: "Bu durumda eli kolu bağlı kalıyoruz. Çevreyi kirleten piknikçiyi uyaran korumasız zabıta dayak yiyor. Emniyetin ilgisi ve desteği şart."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır