kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kopenhag finali bekliyor
Muhteşem finalde görev yapacak 2 bin Danimarkalı polis hazırlıkları tamamladı. Kopenhag'a gelen Galatasaray takımı ve Türk taraftarları, coşkuyla karşılandı.

UEFA kupası finali için Galatasaray'ın ardından Türk taraftarlar da Kopenhag'a gelmeye başladı. Dün akşam saatlerinde inmeye başlayan uçaklardan çıkan seyirciler ilk olarak stadın bulunduğu yeri görmek için kent merkezine akın ettiler. Danimarka başkenti de final için tüm hazırlıklarını tamamladı. Dün sabah saatlerinde maçın oynanacağı Parken stadyumu'nda stat personeli ve özel güvenlik kuvvetleri eşliğinde bir prova yapıldı. Maçı izleyecek olan Türk ve yabancı medya kuruluşları da Kopenhag'a geldiler. Genellikle şehir merkezindeki belediye binası önünde park eden naklen yayın araçları, ilk görüntülerini göndermeye başladılar.

POLİS ENDİŞELİ
Maç saati yaklaştıkça polisin de endişesi artmaya başladı. Pazar günü İngiliz The Observer gazetesinde yayınlanan bir yazıda bazı İngiliz askerlerin başını çektiği 200 kişilik bir holigan grubunun Kopenhag'da Türklere saldırma hazırlığı içinde olduğu yönündeki haberleri dikkatle izlediklerini belirten polis yetkilileri, İngiliz polisinden holiganların listesini aldıklarını ve bunları şehre sokmayacaklarını bildirdi. Asayiş Şube şefi Mogens Lauridsen, ayrıca PKK'nın bir gösteri hazırlığı içinde olduğu yolunda duyumlar aldıklarını, ancak gösteri izni için başvuruda bulunulmadığını söyledi. Lauridsen, her iki kulübün taraftarlarını uyardı ve "En küçük bir arbedeye karışan maçı unutsun" dedi. Lauridsen kavgaya karışanların maçı izlemeden ülkelerine gönderileceklerini söyledi. Galatasaray Kopenhag'a iner inmez sıkı güvenlik önlemleri altında Marina Hotel'e geldi ve ilk çalışmasını akşam saatlerinde Vedbaek Stadı'nda yaptı. Galatasaray yarın da Vedbaek stadında bir çalışma yapacak. Cim-Bom'un maçın oynanacağı Parken Stadı'nda yapacağı çalışmaya seyirci alınmayacak.

Sadi TEKELİOĞLU - KOPENHAG


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır