kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte haberciliğimiz!
Valiliğin talimatıyla sokak çocukları ve tinerciler toplanmaya başlandı. Çocukların aileleri hakkında yasal işlem yapılacak...

ÇAKIR'DAN TALİMAT
SABAH-İSTANBUL'un bir ay önce Vali Erol Çakır'ın ağzından duyurduğu sokak çocuklarının toplanmasına yönelik operasyonun düğmesine önceki gün, yine Çakır'ın direktifiyle basıldı. Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in bizzat yönettiği operasyon sırasında özellikle trafik ışıklarında bekleyen ve araçların camlarını silen küçük yaştaki çocuklarla, sokaklarda yaşayıp dilenen ve tiner bağımlısı çocuklar toplandı. Özdemir, operasyonun önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve sokaklarda çocuk bırakılmayacağını söyledi.

AİLELERİ BULUNACAK
YETKİLİLER İstanbul'da yaşayan sokak çocuklarının suça katkısının hiç az olmadığını belirterek, uygulamada geç bile kalındığını söyledi. Polisin başta Taksim, Kadıköy, Eminönü, Beyazıt meydanları olmak üzere, banka ATM'leri ve alt geçitlerden topladığı çocuklar merkeze götürülerek ailelerinin bulunması için çalışma başlatıldı. Küçük çocuklarını sokakta çalıştırdığı tespit edilen aileler hakkında yasal işlem yapılacak. Ailesi olmayan sokak çocuklarının bakımını ise hayırsever işadamları üstlenecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır