kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlginç savunma!
Nesim Malki cinayetinin tetikçisi olduğu iddiasıyla yargılanan Burhanettin Türkeş "Malki benim için altın yumurtlayan tavuktu. Onu nasıl keserim" diye ifade verdi.

TEFECİ Nesim Malki'yi öldürmekle suçlanan 14 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. İstanbul 6 No'lu DGM'deki duruşmaya, "tetikçi" sıfatıyla Kırklareli Cezaevi'nde yatan Burhanettin Türkeş ile Şükrü Elverdi ve Zeki Işıklı katıldı.

Duruşmada 42 sayfalık yazılı savunmasını okuyan Türkeş, hakkındaki suçlamaları reddetti. Bulgaristan'da yakalanmasının ardından, Bulgar polisine 15 bin ABD doları ve bazı eşyalar vererek, Türk polisine teslim edilmesini sağladığını ileri süren Burhanettin Türkeş, şunları söyledi:

"BU İŞ BENİ AŞAR"
"Hayatımda kimseyi öldürmedim. Kimsenin tetikçisi olmadım. Bursa Emniyeti bana bu suçları yükledi. Şükrü Elverdi ve Erol Evcil ile bir şirket ortaklığı kurduk. Sonra onlar ortaklıktan ayrıldılar. Erol Evcil ile bu ortaklığın bozulmasından sonra hiç görüşmedim. Tekstil fabrikası sahibi olduğum için Malki ile ticari ilişki kurdum. Ondan para aldım ve borçlarımı ödedim. Malki, benim için altın yumurtlayan tavuktu. Onu nasıl keserim? O, ticari kazancımın en önemli ekmek teknesiydi. Türkiye'nin en büyük Susurluk'u bana yüklenmeye çalışıldı. Bu iş, beni aşacak düzeyde bir olay"

EROL EVCİL GEÇ GETİRİLDİ
Duruşmaya, "azmettirici" sıfatıyla Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erol Evcil'in, cezaevindeki aramanın ardından getirilmesinin beklenmesi için ara verildi. Evcil, aramadan sonra saat 13.00'te DGM'ye ulaştı. Evcil, "Malki'ye borcum yoktu. Asıl onun bana ödemesi gereken para vardı. Çete kurmadım. Kimseyi öldürtmedim" dedi.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, Malki'nin eşi Meri Malki ve kızı Melisa Malki, Muharrem Kutay, Fatih Oral, Mehmet Gedik, Ahmet Ersöz, İlhan Öztürk, Cengiz Yüksel, Esat Kaya, Emine Gülgün Toker ve Metin Kaplan'ın tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı 26 Haziran'a erteledi.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır