kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uyarmıştık
Hız çılgınlarının Bağdat'taki önlemler karşısında yeni adres olarak Sahil Yolu'nu seçtiklerini vurgulamış, "Önlem alın" demiştik. Önlem savsaklandı, üç fidan kırıldı.

BAĞIRDIK
BAĞDAT'ta Selin Uras ve Erdem Celasun'un ölümüyle sonuçlanan "cinayet gibi kaza"dan sonra SABAH-İSTANBUL olarak, yetkilileri uyardık. Hız manyaklarının "anahtarına ölüm yarışları"nı sahile taşıyacaklarının altına çizdik. "Dehşetin yeni adresi Sahil Yolu olacak; Bağdat'taki önlemleri derhal orada da almak zorundasınız" dedik.

DUYMADILAR
BİZ bu uyarıyı 4 Mayıs'ta yaptık. Duymadılar. Bu duyarsızlığın faturası "Geliyorum" diyen bir faciayla ödendi. Maltepe Sahil Yolunda cehennemi hız yapan alkollü sürücünün kullandığı araba sabahın saat 03.00'ünde savruldu, refüjü parçaladı, ters yöne girdi, başka bir aracın üzerine düştü. İki araç ta çarpışmanın şiddetiyle birer hurda yığınına dönüştü.

KORKUNÇ SONUÇ
HIZ tutkusu bu kez 16 yaşındaki Gökalp Gönüller, 17 yaşındaki Cemal Yirmibeşoğlu ve 20 yaşındaki Oğuz Pekmezci'nin hayatına maloldu. Kazayı yapan Serkan Özen bir şirkettin dekorasyon işlerinde çalışıyordu ve "hız duvarı"nı aştığı araç, şirkete aitti. Sahil Yolu, Mayıs başında Bağdat'ta yaşanan facianın adeta değişik bir versiyonuna sahne olmuştu.

UMUT; AYAYDIN
YETKİLİLERİN şu sorumuza derhal yanıt vermelerini İstanbullular adına bekliyoruz: Ne zaman önlem alacaksınız? Daha kaç facia gerekiyor?... Şimdi umutlar İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın'da. Konuyu bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıyan Prof. Ayaydın bu işin peşini bırakmamakta, başka ocakların sönmesini önlemekte kararlı.

Görgü tanıkları kabusu anlatıyor
"ALKOLLÜ sürücünün delice bir hızla kullandığı Kartal marka otomobil İdealtepe Spor Tesisi önünde orta refüjü aştı, takla atarak karşı yönden gelen Hyundai'nin üstüne düştü. Kazayı yapan araç yine takla ata ata sürüklendi, ancak bisiklet yolunun kenarında durabildi. Aracın içinden, kanlar içinde kalmış gençler çıkartıldı."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır