kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Bu defter kapandı'
FP Genel Başkanı Recai Kutan: Parti içi mücadele sözünü kabul etmiyorum. Bu defter kapandı. Böyle düşünene de müsaade etmem...

Fazilet lideri Recai Kutan, parti içinde mücadeleye izin vermeyeceğini belirterek, "FP enerjisini iç mücadelede harcayamaz. Hiçbir FP'li bu istikamette düşünemez. Genel Başkan olarak böyle bir tavra müsamaha etmem" dedi.

Kutan dün GİK üyeleriyle bir basın toplantısı düzenleyerek, kongreyi değerlendirdi. Kutan şöyle konuştu: "Geriye bakmıyoruz. Olanlardan ders alırız ancak beyaz bir sayfa açtık. Bu kongrede herkes görüşünü özgür biçimde ifade etti. Bu partide en kamil manada birlik bütünlük, ciddi çalışma ve disiplin olacaktır. Meselelerimizi parti dışında gazetelerde değil kendi içimizde müzakere ederiz."

HOCA'YA SEVGİ SELİ
Kutan, siyasi yasaklı Erbakan'ın kongre sonucunu etkileyip etkilemediği ve bunun partiyle ilgili kapatma davasında delil olarak sunulmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Bütün FP'lilerin Sayın Erbakan'la gönül bağı vardır. Sadece Genelekçiler değil Yenilikçiler de sahip çıkıyor. Hatta Gelenekçiler daha ileri giderek 'Meşaleyi yakanların yasaklarını kaldırmak en büyük vefa borcudur' diyorlar. Hoca'nın seçim etkisi oluduğunu kabul etmiyorum. Bu camianın Erbakan'a sevgi sempati beslemesi nasıl oluyor da bu partinin, RP'nin devamı olduğuna gerekçe gösteriliyor. MHP merhum Türkeş'i, DYP Demirel'i, CHP-DSP de merhum İnönü'yü aynı şekilde anıyor. Gayet normaldir."

Kutan, kongrede sinevizyondan geçen "Mücahit Erbakan" yazısıyla ilgili soruya da "Bilgisayarcılar dışarıdan kimseler. Tasvip etmediğimiz bir şey. Uzakta olduğum için müdahale edemedim" dedi. "Parti içi mücadele sözünü kabul etmiyorum" diyen Kutan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Parti içi mücadele kesinlikle olmayacaktır. Bu defter kapandı. Bundan sonra hep beraber müşterek gayret göstererek, FP'yi iktidara taşıyacağız. Parti içi mücadeleyi hiçbir mensubumuz kabul etmeyecektir. Kongerede ortaya çıkan sonuç en iyi şekilde okunacaktır. Biz statükocu değil değişimden yanayız."

Kutan, "Gül'ün bu kadar oy alacağını tahmin ettiniz mi? Erdoğan'ın etkisi var mı" sorusuna ise "Ak mı kara mı, bu ortaya çıkacak dedim ve kazanacağımı söyledim" dedi.

Kayısılı propaganda
Yeniden Genel Başkan olan Recai Kutan, ilginç bir eşantiyon dağıttı. Delege ve partililere dağıtılan eşantiyon paketinin içinden kumanyanın yanı sıra iki adet de Malatya kayısısı çıktı. Kısa notta ise kayısının faydaları şöyle sıralandı:

* Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır.

* Üreme sistemi üzerinde olumlu rolü bulunup, cinsel gücü arttırmaktadır.

* Dişlerin sağlam ve kuvvetli olmasında rol oynar.

* Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.

Erbakan, Gül'e "elçi" gönderdi
SİYASİ yasaklı Necmettin Erbakan, kongrede önemli bir başarı sağlayan Abdullah Gül'e sırdaşı Ali Güneri'yi elçi olarak gönderdi. Dün öğleden sonra Yenilikçiler'in gölge genel merkezi haline dönüşen Politik Araştırmalar Merkezi'ne (PAM) giden Güneri, "Hocamız parti içinde kavga gürültü istemiyor. Bir yarış yaptınız, sonucu hepimiz kabul ediyoruz. Bu işi burada bırakmak faydalı olur" dedi. Gül de bunun üzerine "Çıkan netice belli. Bunu Genel Merkez'in de iyi değerlendirmesini istiyoruz. Biz yıkmaya dökmeye değil, tabanımızın sesine kulak vermeye geldik. Hocamızı da üzmedik" diye karşılık verdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır