kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Son yılların en büyük çatışması: 4 kişi öldü
İsraİl parlamentosu Kudüs yakınlarındaki 3 köyün denetiminin Filistin yönetimine geçişini onaylarken, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında son yılların en büyük çatışması yaşandı.

Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde, İsrail askerleriyle, "Nakba" ya da "Büyük Felaket" olarak adlandırdıkları İsrail'in kuruluşunun 52'nci yıldönümünü protesto eden Filistinli göstericiler arasındaki Ramallah, Beytüllahim ve El Halil'deki çatışmalarda, 4 Filistinli öldü 200 Filistinli ile 6 İsrail askeri de yaralandı.

Çatışmaların yaşandığı sırada önce kabine ardından da İsrail parlamentosu tarihi bir kararı açıklıyordu. Başbakan Ehud Barak için bir güvenoylaması niteliği taşıyan oylama için 4 saat boyunca hararetli tartışmalar yaşandı. Sonunda 120 sandalyeli parlamentoda 56 milletvekili "Ebu Dis, Ayzeriye ve Suvahara'nın Filistin denetimine geçişini onayladı. Ancak bu onayın, Barak'ın koalisyon hükümetini zayıflatacağı düşünülüyor.

HÜKÜMET KRİZİ
Ulusal Din Partisi lideri ve Konut Bakanı İzak Levi, sözkonusu köylerin Filistin yönetimine verilmesi halinde hükümetten ayrılma tehdidinde bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır