kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Babaları ayırdılar
Karagümrük Çetesi reisi Nuri Ergin ve kardeşi Kartal'dan Uşak'a sevk edilirken adamları Bandırma Cezaevi'ne gönderildi.

Fener'in gönlü Leeds'ten yana
Galatasaray'ı 1-0 yenmelerine rağmen sinirlerini atamayan Fenerliler yarınki GS-Leeds maçında Leeds için tezahürat etmeye hazırlanıyor.

Lotoyu bıraktık, teoriye taktık!
Ne Sayısal Loto ne de Milli Piyango... 1 milyon dolar kazanmanın yolu bir matematik teorisini kanıtlamaktan geçiyor.

Korkmaz'ın rüşvet kuryesi
Mafyacı Ayvaz Korkmaz'ın adına rüşvet dağıtan icra memuru Mustafa Kemal Altuğ'un itirafları Emniyet'i karıştırdı.

Cellat ve mezarcı
Hizbullah'ın en kanlı katili ile en çalışkan mezarcısı ortaya çıkarıldı. Cellat Tutar'ın öldürüp mezarcı Kıray'ın gömdüğü kurbanlar ölüm tarlalarından çıkıyor

Fehriye'nin iadesinde son söz siyasilerde
Belçika Yargıtay'ı, Türkiye'nin Fehriye ile ilgili iade talebini haklı buldu. Bundan sonra top Belçika Adalet Bakanlığı'nda.

Dino, karga tulumba uçağa bindirildi
DİYARBAKIR DGM'de yargılandığı davaya katılmak için önceki gün Türkiye'ye gelen İtalyan gazeteci Dino Frissullo, dün sınırdışı edildi.

Avrupa'da idam cezasını kaldırmayan tek ülke biz kaldık
AVRUPA Konseyi üyesi Arnavutluk, ölüm cezasınını kaldıran 6'ncı protokolü imzaladı. Böylece Avrupa'da idam cezasını kaldırmayan tek ülke olarak Türkiye kaldı.

Ve kara göründü
Beyaz buz okyanusunu aşıp karşı tarafa, Sibirya'ya geçmiştik. Aylar sonra toprağı gören gemicilerinki gibi bir sevinç kaplamıştı içimizi. Görev başarıyla tamamlanmıştı.

Adalete süper saray
Türkiye'de ilk kez gerçekleşen uygulamayla Bakırköy Belediyesi, adaletin kanayan yarasına merhem oluyor ve modern bir "Adliye Sarayı" yaptırıyor.

DGM'ye yeni Başsavcı
Şişli Cumhuriyet Başsavcısı Oktar Çakır, Erdal Gökçe'nin Yargıtay üyeliğine atanmasıyla boşalan İstanbul DGM Başsavcılığı'na atandı

F-16'lar çarpıştı
Gece uçuşu yapan iki F-16 kanatlarının birbirine çarpması sonucu Sivas'ta düştü. Pilotlar uçakların fırlatma sistemini kullanarak kurtuldu.

KISA KISA KISA

POLİTİKA
Kader sayısı: 367
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "kaderi" bugün oylanacak; 5+5 için en az 367 oy gerekiyor.

Fazilet'te kıyamete 5+5 kala
Yenilikçiler, dünkü Meclis grubu toplantısı öncesinde Recai Kutan'a ültimatom verdi: Pakete destek vermeyin, infial olur. Kutan, Erbakan'ın 'sesi' Asiltürk'ün 'destek verelim' görüşüne ret sinyali verince kıyamet önlendi.

Türk büyükleri tetikte bekliyor
Yılmaz'ın ABD'ye gidişini 'icazet' gezisi şeklinde değerlendiren bazı milletvekilleri, hemen ANAP genel başkan adaylığına soyunuyordu...

Meclis'te hesaplaşma
DÜN Meclis'in Başkanıyla, iki vekiliyle, hükümetin değişik partilerden sekiz üyesiyle, dört grup başkan vekili ve çok sayıda milletvekiliyle yüz yüze görüşme imkanı bulduk.

Özkan, Kutan'ı ikna edemedi
MECLİS'TEKİ tüm partilerle yakın ilişkisi bulunan "kriz çözmekte uzman" olarak bilinen Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, dün yine hızlı bir trafik yaşadı.

ANAP'ta açık oya öfke
ANAP lideri Yılmaz, "Baskı söz konusu değil ama imza koyan gereğini yapsın" dedi. Vekiller "İrademize ipotek konamaz" diye isyan etti.

FP'den Erbakan'ı kurtarma önergesi
Fazilet Partisi, ikinci tur görüşmeleri bugün yapılacak olan Anayasa değişiklik paketi için "Necmettin Erbakan'ı kurtarma önergesi" hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu.

Bahçeli'den Türkeş'e dua ve karanfil
Eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, mezarının başında anıldı.

EKONOMİ
2. çeyrekte ev ödevi ağır
IMF, Stand By Anlaşması'nın 3 aylık uygulama sonuçlarını değerlendirmek üzere geliyor. Hükümeti Nisan-Haziran döneminde ağır ödevler bekliyor

Verimli olmayan veda edecek
Yeni ekonomiye adapte olamayan şirketler verimlilikte geri kalacaklarından rekabet şansları azalacak. Yeni ekonomi kaliteyi artıracak, üretim sürecini hızlandıracak

7 katrilyon kaybetti
Dünyanın en zengin kişisi Bill Gates, Microsoft hakkında tekel kararı verilmesiyle birlikte kişisel servetinden bir günde 7.2 katrilyon lira yitirdi

İhracat yüzde 4.4 oranında daraldı
TÜRKİYE'NİN Mart ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.4 geriledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) kayıtlarına göre, Ocak ayında yüzde 8.1'lik, Şubat ayında da yüzde 0.7'lik artış sağlayan ihracat, Mart ayında düşme eğilimine girdi.

Prenslerin GSM rekabeti
GSM ihalesi, prenslerin mücadelesine sahne oldu. Ali Koç, "Rahmi Bey'i sabaha kadar çalıştırdık", Ali Sabancı "Bu iş Ali'lerin yarışını çok aşar" dedi

Demirbank sınırları aştı
Bu yıl yurtiçinde 23 şube açacak olan Demirbank, iştirak bankalarının açacağı şubelerle İngiltere'den Kırgızistan'a kadar geniş bir bölgeye hakim olacak.

İnternet ile yurtdışı borsalara yatırım
Eczacıbaşı Menkul Değerler A.Ş., Türk yatırımcısına dünya borsalarında elektronik ortamda yatırım yapma olanağı sağlamak üzere ABD'li aracı kurum Globeshare ile stratejik işbirliğine gitti.

Alaton ile Soros ortak vakıf kuruyor
İshak Alaton, eski dostu 'Para Sihirbazı' George Soros ile ortak bir vakıf kuruyor

Özel sektör 'düşer' diyor
Merkez Bankası'nın her ay özel sektörde yaptırdığı ankete göre, özel sektörün yarısından fazlası enflasyonun yıl sonunda yüzde 31-45 bandında kalacağını düşünüyor.

Ereğli'de 2000 ciro hedefi 1 milyar $
Erdemir Genel Müdürü Şener Macun, 2000 yılı üretim hedefinin de 3 milyon ton olduğunu ifade etti.

Yedi süper adamı bekleyen 7 sorun
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyelerinin görevlerine resmen başlamaları için gereken son yasal işlem yarın Yargıtay'da gerçekleşecek.

Piyasa hükümeti kurtardı
Anayasa değişikliği oylamasında "evet" çıkmasa da, bir hükümet krizi çıkmayacağı inancı borsayı yüzde 2.89 yükseltti

Hedefe gecikmeli de olsa ulaşırız
Ekonomistler, hükümetin 2000 yılı için öngörülen yüzde 20-25'lik enflasyon hedefine gecikmeli de olsa ulaşılacağı tahminin yapıyorlar.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Mars'a yolculuk 2017'de
Amerikan TIME Dergisi, "İnsanoğlu, 21'inci yüzyılda uzayın ne kadarını keşfedecek... Hedeflerine ulaşabilecek mi?" sorusuna cevap aradı. NASA'nın planları şimdiden hazır.

471 milyara dağ satıldı
Geçtiğimiz haftalarda satışa çıkan İngiltere'nin en yüksek dağına alıcı çıktı.

Sifonum büyük olmadan asla!
Su tasarrufu amacıyla küçültülen sifonlara alışamayan Amerikalılar büyük boy sifon bulabilmek için Kanada'ya bile gitmeye başladı. Amerika'da sifon tartışması açıldı..

Elektronik kelepçe uygulaması geliyor
Amerika'da yıllardır geçerli olan 'elektronik kelepçe' uygulaması Türkiye'de başlatılacak

Yaşa göre ağrı kesici
'Hastalık aynı olsa da çözümü yaşa göre değişir' diyen İngliz uzmanlar her yaş için ayrı ilaç önerdi

FBI başkanı iş arıyor
Louis Freeh kazancıyla 7 kişilik ailesinin masraflarını karşılayamayınca iş aramaya başladı. FBI Başkanı bu yıl sonunda özel sektöre geçecek...

Her çeşit parti var
Yunanistan'da kafasına esen parti kurmuş. Dağcılardan, fahişelere Hz. İsa'nın partisinden, Apocular'ınkine kadar her çeşidi mevcut

Kaddafi fırça çekti
Libya lideri AB liderlerini ırkçılık ve sömürgecilile suçladı

Japon Başbakan tıbben öldü
BEYİN kanaması geçiren Japonya Başbakanı Keizo Obuchi'nin tıbben öldüğü açıklandı.

SPOR
Son 24 saat
Leverkusen menajeri Calmund, Daum'un gitmek istediğine dair kendilerine bir şey söylemediğini açıkladı. F.Bahçe yönetimi de işin uzamasından sıkıldı

Rüştü'ye boyunluk
Belindeki ağrılar nedeniyle Almanya'ya gitmek isteyen, ancak yönetimden izin alamayan kaptan Rüştü, boynundaki spazm nedeniyle dün MR çektirdi.

Türkiye'de sadece Fener'de oynarım
F.Bahçe'nin Romen golcüsü Moldovan, Türkiye'de kalması halinde sadece sarı-lacivertli takımda oynayacağını söyledi.

Beyler, kendinize gelin!
G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, önceki gün başlattığı kampta özellikle orta saha ve forvet oyuncularını sert bir dille uyardı. Cimbom, yarınki Leeds sınavı öncesi kapıları kapadı.

11 senede çok büyük yol aldık
Bülent, yarın oynarsa Avrupa Kupaları'nda bir Türk takımında iki yarı final maçına çıkmış ilk futbolcu olacak.

Maç biletleri 4 saatte bitti
Dün satışa çıkan G.Saray-Leeds maçı biletleri 4 saat içinde tükendi. Büyük ilgi gören bilet satışında karaborsanın önlenmesi için kişi başına en fazla iki bilet satıldı.

Leeds iyileşiyor
Bugün 14.00'te İstanbul'a gelecek olan Leeds United'ın iki önemli kozu Michael Bridges ile Lee Bowyer'ın iyileştikleri, G.Saray'a karşı oynayacakları öğrenildi.

Göztepe'de sıkıyönetim
Ligde zor günler yaşayan sarı-kırmızılı ekipte başkan Aydın Bilgin ve teknik direktör Celal Kıbrızlı'nın zirvesinden futbolcular için çok ağır kararlar çıktı.

Michigan State Magic'le coştu
Amerikan Kolej Basketbol Ligi'nde şampiyonluk finalde Florida'yı 89-76 deviren Michigan State'in oldu.

Ralliye yeni kan
Son şampiyon Ercan Kazaz, Kaldera Holding'le anlaştı. Kazaz hedeflerinin önce Türkiye şampiyonluğunu korumak, sonra da Avrupa ve Dünya Şampiyonaları olduğunu söyledi.

Denizli'nin zaferi
160 bin mark değerindeki 16 adet son model jipin 2 gün içinde dağıtılması bekleniyor. Parayı Ulusoy cebinden ödüyor.

Ahmet'i aratmam
Beşiktaş'ta Ahmet'in kırmızı kart cezası nedeniyle forma şansı doğan Ersen Martin iddialı konuştu. Sezon içinde bulduğu tüm şansları iyi kullandığını söyleyen Ersen, "Adana maçında Ertuğrul'la birlikte oynamak istiyorum.

Futbolda sike itirafı
Bir panelde konuşan A.Gücülü Ünal, "Türkiye'de şike yapılıyor" derken, teknik direktör Renklibay, "Para karşılığını bilemem ama hatır şikesi var" diye konuştu.

İSTANBUL
Fren yapmayı bilmiyoruz
İstanbul'da en fazla trafik kazası güneşli havalarda, düz, kuru yolda ve hatalı fren yapma yüzünden meydana geliyor.

Kaldırın bunu!
TAKSİM Meydanı'nın göbeğindeki "otomatik tuvalet" tamamen işlevsiz; kimse ne kullanmayı biliyor ne de kullanıyor.

Sanayi tesisleri fişleniyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma Daire Başkanlığı su, hava, atık ve gürültü kirliliğinin önlenmesi için "balyoz harekatı" başlattı.

Mydonose'da Spirit Of The Dance
Avrupa ülkelerinde hasılat rekorları kıran muhteşem gösteri sürüyor. Eğer gidemediyseniz önümüzdeki Pazar gününe kadar fırsatınız var.

Bombayı kaldırın!
Çubuklu'daki akaryakıt dolum tesisi Boğaz'ı sürekli olarak tehdit ediyor..

Feneryolu geçidine ilk temizlik CİF Adamlar'dan
HAMARAT CİF Adamlar şimdi de Kadıköy Belediyesi'nce inşa ettirilen Feneryolu Alt Geçiti'ni pırıl pırıl yaptı.

Siz çocuk olmadınız mı?
Gürtuna, "Disneyland gibi projelere karşı çıkmak İstanbul'a kötülüktür" dedi

Balık Hali'ne gidin büyük kıyımı görün
GEÇTİĞİMİZ günlerde Ukrayna karasularında balıkçılarımızın saldırıya uğraması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirirken, Balık Hali'ndeki görüntüler avlanmada adeta "kıyım" yapıldığını ortaya koyuyor.

Gel de isyan etme!
19 yaşındaki sürücü Cihan Ataseven'in tahliye edilmesi üzerine Bedriye ve Hafize Ceylan'ın yakınları Adliye'yi birbirine kattı

Dayakçı dadıya kamerayla suçüstü
3.5 yaşındaki oğlunun bakıcısı tarafından dövüldüğünden şüphelenen anne, gizli kamerayla bakıcı dayağını ortaya çıkardı.

MAGAZİN
Takım elbiseli Harley'ciler geliyor

Hırsı sayesinde engel tanımıyor

Türkü Baba'dan yeni bir albüm

Miroğlu Kenan Uzun Hasan'ın torunu çıktı

"Hiç kıskanmadım"

KISA KISA KISA

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır