kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEBA

GÜNGÖR MENGİ
Geçmiş olsun
Bizim Kâmil Çakmak'ın bugün Gündem sayfasında yer alan bir Hamlet yorumu var. Demirel'i Hamlet yapmış.

ÇETİN ALTAN
Ankara siyasetçileri ve İstanbul dünyaları
Süleyman Bey'i 5 yıl daha Cumhurbaşkanlığında tutma amacıyla -haydi tezgahlanmış demeyelim- düzenlenmiş olan, Anayasa'daki 3 ayrı maddenin değiştirilmesiyle ilgili yasa teklifi, Meclis'te bugün bir kez daha oya sunulacak..

ZÜLFÜ LİVANELİ
Siyasetin dönüm noktası
Dün öğleden sonra gazetede arkadaşlarla oturuyoruz. Güngör Mengi, Rauf Tamer, Sedat Sertoğlu, Ahmet Vardar, İlker Sarıer bir yandan çaylarını yudumluyor, bir yandan da bugünkü oylamayı tartışıyorlar.

NECATİ DOĞRU
İmza, oy değildir!
Görevini tamamlayan gidiyor, yerine yenisi geliyordu. Hiçbir medeni ülke Cumhurbaşkanlığı makamını ya da devlet başkanlığı koltuğunu ölünceye kadar bir kişiye zimmetlemek gibi faydasız oyun içine girmiyordu.

ŞÜKRÜ KIZILOT
İşveren ve işçiye Nisan şakası!..
Sözünü ettiğimiz şaka, "Nisan 1" şakası değil, Nisan şakası... Bu şaka bir yasa ile yapıldı ve yasa da, maddesi de halen yürürlükte.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
İlk çeyrek yetmedi, ikinciyi de görelim
Önceki gün açıklanan veriler enflasyonun inişe geçtiğini gösteriyor. Çekirdek enflasyonun gerilemesi, tarım kesimi fiyatlarının düşmeye başlaması da olumlu. Enflasyonun inişe geçmesi zaten beklenen bir gelişmeydi.

MURAT BİRSEL
Tarihi günün fıkralarla açıklaması
Geçen oylama hakkında... Milletvekilleri 5 artı 5 için açık imza verip de kapalı oy vermeyince liderlerde esen "Dava arkadaşlarımız bize ihanet etti" havası üzerine:

AHMET VARDAR
Samsun'daki ikinci Bulvar Yolunda neler oluyor?...
Bugünkü konumuz Samsun'da yapılması düşünülen ikinci Bulvar Yolu... Aslında bu Bulvar yolu yeni değil, eski Belediye Başkanı döneminde gündeme gelmişti ama gerçekleştirilememişti.

HINCAL ULUÇ
Deprem avcıları, bu sese kulak verin!..
4.5 şiddetinde bir deprem, hâlâ panik, hâlâ yaranlanma, hala ölüm sebebi oluyor, olabiliyorsa, bunun sorumlusu, bugün açıkça söylüyorum, bir kısım medya ve sözde bilim adamlarıdır..

SEDAT SERTOĞLU
Ben olsam...
Yani iktidar olsam, 5 Nisan oylaması için bazı yeni tedbirler alırdım.. Yeni ikna metodları bulurdum.. Bakın neler yapardım:

CAN DÜNDAR
Dışardan bakınca...
"Dünyanın en büyük demokrasisi" sayılan Hindistan'da Ecevit'in ziyareti sırasında Hintli bir meslektaşımızla sohbet ediyorduk.

İLKER SARIER
Liderler sultası
Bugün Demirel için tarihi oylama var. Ama benim konum bu değil... Ben size bugün Meclis'te aniden türeyen demokrasi havarilerinden söz etmek istiyorum... Bazı vekiller diyorlar ki:

YAVUZ DONAT
Ortalık toz duman...
Meclis'e gittik... Kulisten lokantaya, kitaplıktan, lider koridorlarına kadar... "Her yeri" dolaştık... Ve "çok kişiyle" konuştuk.

RAUF TAMER
Şükür diyorum
İmza sahipleri ben bunu imzalamam demediklerine göre, onlardan şimdi imzalarının arkasında durmalarını isteyebilirsiniz... Normal. Hangi tonda, hangi yöntemle isteyeceksiniz bilemem ama isteyebilirsiniz.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır