kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yedi süper adamı bekleyen 7 sorun
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyelerinin görevlerine resmen başlamaları için gereken son yasal işlem yarın Yargıtay'da gerçekleşecek.

Kurul Başkanı Zekeriya Temizel, 2. Başkan Biltekin Özdemir ve üyeler Kemal Çevik, Servet Taşdelen, Ural Şekerci, Halil Yetkin ve Bilge Hacıhasanoğlu, Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu huzurunda yemin edecekler.

2002 yılı Mart ayında Kurul'un 2 üyesi yenilenecek. 2004'te iki üye daha kur'a sonucu Kurul'dan ayrılacak. Böylece Kurul üyelerinden başkan dışındaki 2'si 2 yıl, 2'si 4 yıl, 2'si de 6 yıl görev yapacak. Yenileme sonrasında Kurul'a giren üyeler ise 6 yıl kesintisiz bu görevi sürdürecek.

Kurulu yığınla sorun bekliyor. Başlıca sorunlar şunlar:

1- Bina ve kadro sorununu Ağustos 2000'e kadar çözecek.

2- Hazine, Merkez Bankası, Rekabet Kurulu ve SPK ile ilişkilerin esasını belirleyecek.

3- Bankacılık sistemindeki riskleri erken uyarı sistemi ile tesbit ederek önlem alacak.

4- Bankacılık sektöründe, mali bünye sorunları nedeniyle acilen başlatılması gereken rehabilitasyon sürecine hız kazandıracak.

5- Kamu bankalarının sistemdeki rolü ve siyasilerin tutumları nedeniyle piyasa işleyişine aykırı düşen uygulamalarının yaratacağı sorunlara çözüm arayacak.

6- Mevduat Sigortası'nın esaslarını, sigortaya tabi mevduatın miktarını, banka bazında prim oranlarını belirleme görevini üstlenecek.

7- Fon'daki bankaların yönetimi, eski sahiplerinin malvarlığı ile ilgili tedbirlerin hacze dönüştürülmesi ve satışı konularında devreye girecek.

Okan MÜDERRİSOĞLU

103 borsa İstanbul'da buluşuyor
FIBV 3. Global Gelişen Borsalar Konferansı ve Fuarı bugün başlıyor. 5-7 Nisan 2000 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak İMKB ile Uluslararası Borsalar Federasyonu'nun (FIBV) işbirliğiyle düzenlenecek konferans ve fuarda, özellikle gelişen ülkelerin sermaye piyasalarında meydana gelen gelişmelerin, sorunların, çözüm yollarının ve bu piyasalara yönelik yatırım imkanlarının ele alınacağı belirtildi. Konferansta borsaların kendi piyasalarını, ekonomilerini ve özelleştirme uygulamalarını aktaracakları 90'ar dakikalık tanıtımların da yer alacağı belirtilen açıklamada, etkinliğin, FIBV üyesi olan 103 borsa ile diğer borsalar, kurumsal yatırımcılar, yatırım bankaları, takas saklama şirketleri, piyasa düzenleyicileri, donanım, yazılım ve veri dağıtım firmaları, danışmanlık ve derecelendirme şirketleri ve finansal yayın kuruluşlarını biraraya getireceği kaydedildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır