kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Prenslerin GSM rekabeti
GSM ihalesi, prenslerin mücadelesine sahne oldu. Ali Koç, "Rahmi Bey'i sabaha kadar çalıştırdık", Ali Sabancı "Bu iş Ali'lerin yarışını çok aşar" dedi

Üçüncü cep telefonu (GSM) lisans ihalesinde Türkiye'nin iki büyük holdinginin veliahtları gerçekten heyecanlı dakikalar yaşadı.

Koç Holding Yeni İş Geliştirme ve Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ali Koç, ihaleye, Türk iş dünyasının duayeni Rahmi Koç'la birlikte hazırlandı. Koç, ihaleye verdiği önemi gösterircesine, "Rahmi Bey'i hasta hasta sabah 02.00'ye kadar ayakta tuttuk, çalıştırdık" dedi.

Sabancı Holding'i temsilen ihaleye giren Ali Sabancı ise biraz da Adanalı kimliğini hissettirircesine, "Parayı veren düdüğü çalacak" açıklamasını yaptı. Ali Koç, ihale salonuna teklif vermek üzere en son gelen grupta yeraldı. Gri takım içinde sarı lacivert kravatı dikkati çekiyordu. Açıklaması "Sarı lacivert kravatın uğuruna inanıyorum. " şeklindeydi. Koç, ihaleye nasıl hazırlandığını şöyle anlattı:

"Bizim için telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri sektöründe atılım çok önemli. Fiyat teklifini hazırlarken Rahmi Bey'den yardım aldık. Rahmi Bey'i hasta hasta sabah 02.00'ye kadar çalıştırdık. Aslında ABD'deki kaza bizi çok endişelendirdi. Ama bir sorun kalmayacak. Tüm yorgunluğuna rağmen Rahmi Bey bize destek oldu. " Ali Sabancı ise, heyecanını bastırmaya çalıştı. Sabancı, ""Bu iş Ali'leri aşar. Holdingleri ilgilendirir. Biz sadece temsilci olarak buradayız" dedi.

Koç'tan özür jesti
Koç Holding Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Ali Koç, basında çıkan 'Turkcell Genel Müdürü'nün GSM ihalesi olduğu gün Ulaştırma Bakanlığı koridorlarında görülmesi rahatsız edici' ifadesini yansıtan haberlerle ilgili olarak Turkcell Genel Müdürü Cüneyt Türktan'a bir mektup göndererek özür diledi. Ali Koç mektubunda, haberle ilgili olarak olayın oluş şeklini aktardı.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır