kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cellat ve mezarcı
Hizbullah'ın en kanlı katili ile en çalışkan mezarcısı ortaya çıkarıldı. Cellat Tutar'ın öldürüp mezarcı Kıray'ın gömdüğü kurbanlar ölüm tarlalarından çıkıyor

KANLI terör örgütü Hizbullah'ın, bir numaralı katilinin Beykoz baskınında ele geçen Cemal Tutar olduğu belirlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün "gizli" raporuna göre, örgütün üst düzey sorumlularından olan Tutar bugüne kadar 26 cinayet işlemiş. Onu, 13 cinayetle askeri kanat sorumlularından Fuat Balca izliyor. Bu katillerin öldürdüğü insanları gömme görevi ise, örgütün "yaşlıca" militanı Şeyhmus Kınay'a ait. "Sorgulanıp infaz edilenler bana teslim ediliyordu, ben gömüyordum" diyen Kınay, Hizbullah'ın Batman'daki ölüm tarlalarına onlarca mezar kazmış.

Örgüte yönelik operasyonlar kapsamında 1049 kişiyi gözaltına alan, Hizbullah'la bağlantılı 67 kamu görevlisinin de yakalanmasını sağlayan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün tespitlerine göre, Hizbullah 3 ayrı yöntemle cinayet işliyor. Örgüt içi infazda domuz bağı yöntemi kullanılırken, örgütün ölüm listesine aldığı kişiler ya kafasına sıkılan tek kurşunla, ya da satırla sokakta katlediliyor. Güneydoğu'da birbirinden bağımsız olan ve 5'er kişiden oluşan 5 ekip halinde faaliyet gösteren cellatlar, bu cinayetleri işlerken polis üniforması giyiyor.

Raporda, 50'ye yakın üst düzey sorumlusu olduğu kaydedilen Hizbullah, kaçırdığı ve günlerce işkence altında sorguladıktan sonra infaz ettiği kişileri; örgüte bağlı çalışan, tetikçilik yapacak gücü kalmadığı için "geri hizmet"te görevlendirilen kişilere gömmeleri için teslim ediyor.

Örgütün bilinen tek mezarcısı da 50 yaşlarındaki Şeyhmus Kınay. Hizbullah'ın ölüm tarlalarını oluşturan ve yakalandıktan sonra yerlerini polise gösteren Kınay'ın itirafları ise tüyler ürpertici boyutta: "Örgüt, hata yapanları sorgulayıp infaz ediyor, sonra da cesedini gece karanlığında bana teslim ediyordu. Ben de belirlediğim yerlerde gömüyordum."

Suat YILMAZ - Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır