kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korkmaz'ın rüşvet kuryesi
Mafyacı Ayvaz Korkmaz'ın adına rüşvet dağıtan icra memuru Mustafa Kemal Altuğ'un itirafları Emniyet'i karıştırdı.

YERALTI dünyasının ünlü isimlerinden Ayvaz Korkmaz'ın; yasadışı eylemlerde adı geçmesin diye dağıttığı rüşvetlere aracılık eden eski icra memuru Mustafa Kemal Altuğ, poliste şok itiraflarda bulundu. "İcracı Kemal" diye tanınan Altuğ, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sayın'a, Ayvaz Korkmaz'ın bir adamının polise teslim edilmeden mahkemeye çıkartılması karşılığında 1 milyar lira rüşvet verildiğini öne sürdü. Parayı zarf içinde savcıya bizzat kendisinin teslim ettiğini söyleyen Altuğ, Bakırköy'de adını hatırlamadığı bir savcıya da, Korkmaz'ın adamlarını serbest bıraktığı için şoförü aracılığıyla 500 milyon lira gönderdiğini iddia etti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sayın'ın, Ayvaz Korkmaz skandalına adı karışması nedeniyle Gaziantep Kilis'e gönderildiği, adı verilmeyen Bakırköy Cumhuriyet Savcısı'nın bir yıl önce başka adliyeye tayininin çıktığı belirtildi. Devletten maaş alırken, Ayvaz Korkmaz'ın şebekesine de hizmet eden Altuğ, karakollardaki işlemlerinin yürütülmesi için birkaç polis memuru ve bir karakol amirine rüşvet verildiğini, Avukat Zeynep Önder'in rüşvet olaylarına sık sık aracılık ettiğini ileri sürdü.

ÇETEYE GİRİŞ
Altuğ; Korkmaz'ın adamlarından Mehmet Emin Biçer'in 4 yıl önce Mehmet Aslan'ı öldürdüğünü, Suat Tuğrulca'nın, Önder'in bürosuna gelerek yardım istediğini söyledi. Altuğ olayı şöyle anlattı:

"Tuğrulca, Biçer'in polise teslim olmak istemediğini söyledi ve Küçükçekmece Adliyesi'nde nöbetçi savcı ile bağlantı kurmamızı istedi. Avukat Zeynep Önder'e nakit 2 milyar lira verdi. Zeynep Hanım nöbetçi savcı Mehmet Sayın ile görüştü. Biçer ifadesini alındıktan sonra polise teslim edilmeden mahkemeye sevk edildi. Sonra savcı büroyu aradı. Paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Zeynep Hanım bana zarf içinde toplam 1 milyar lira para verdi. Savcı Mehmet Sayın'la Ataköy 5. Kısım Camii yanında buluşarak zarfı ona ilettim. Yani paranın 1 milyarı lira avukat Zeynep Önder'e, 1 milyarı bu savcıya gitti. Bana 200 milyon verildi."

RÜŞVET LİSTESİ
Ayvaz Korkmaz'dan da polis memurlarına rüşvet olarak dağıtmak üzere 10 bin mark aldıklarını söyleyen Altuğ, bu olayla ilgili şu bilgiyi verdi:

"Ayvaz Korkmaz ile aynı masada yemek yedik. Korkmaz, Azmi Derin, Hikmet Derin ve Reşat adlı üç adamının, İranlı Alaattin ve Pakistanlı Hacı Asa adlı şahısları kaçırdıkları için tutuklandığını söyledi. Korkmaz, karakol ifadelerinde adının geçmemesini istedi. Avukat Zeynep Hanım'a 10 bin mark nakit para verdi. Mimar Sinan Karakolu'na gittik. Burada görüşmeler yaptık. Daha sonra bilgi almak için karakolda Trakyalı bir polis memuru ile görüştüm. Polis memuru bana İranlı şahsın serbest bırakılması durumunda gelip pasaportunu alacağını söyledi. Korkmaz, İranlı'nın karakola geldiği zaman kendisine haber verilmesini istedi. Polis memuruna 2-3 bin mark verdi. Bu olaydan sonra İranlı şahsın öldürüldüğünü öğrendim. Alınan 10 bin marktan bana 3 bin mark verdi." Kemal Altuğ, Ayvaz Korkmaz'ın Kemal Sarıtaş'ın öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturmada adının geçmemesi için Avukat Gültekin Boz'a 1 milyar lira, kendisine 100 milyon lira verdiğini, adliyede görevli birkaç kişiye de para dağıtıldığını öne sürdü.

Korkmaz'ın gönderdiği 1.5 milyar liralık bir paradan Kartaltepe karakol amirine 500 milyon lira gönderdiklerini, ismini bilmediği Bakırköy Nöbetçi Savcısı'na da şoförü aracılığıyla 500 milyon lira verildiğini anlatan Altuğ, geriye kalan 500 milyon liranın ise büroda paylaşıldığını anlattı.

Tülay ACAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır