kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FP'den Erbakan'ı kurtarma önergesi
Fazilet Partisi, ikinci tur görüşmeleri bugün yapılacak olan Anayasa değişiklik paketi için "Necmettin Erbakan'ı kurtarma önergesi" hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu.

FP Çorum milletvekili Yasin Hatiboğlu imzasıyla hazırlanan önergede, Anayasanın siyasi partilere ilişkin 69'uncu maddesinde değişiklik yapılması isteniyor. Buna göre "Bir siyasi partinin temelli kapatılmasına beyan veya faaliyetleriyle sebep olan kurucuları dahil üyelerine verilen 5 yıllık siyaset yasağının 2 yıla indirilmesi" öngörülüyor.

Bu önerge bugünkü görüşmeler sırasında ele alınacak ve okunduktan sonra oylanması kabul edildiği takdirde, gizli oya başvurulacak. Bu önergenin gizli oyla kabul edilmesi halinde de, Erbakan'ın siyasi yasağı kalkmış olacak. Önerge kabul edilirse Erbakan ile Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Hasan Hüseyin Ceylan, Halil İbrahim Çelik ve Şevki Yılmaz'ın cezaları ortadan kalkacak. FP'nin 69'uncu madde ile ilgili beş ayrı önerge daha hazırladığı bildirildi.

Hatiboğlu'nun imzasını taşıyan bir başka önergede ise 101. maddeye "17 Mayıs 2000 tarihinden önce Cumhurbaşkanlığı yapmış olanların yeniden seçilmeleri halinde her iki sürenin toplamı 10 yılı geçemeyeceği" hükmünün eklenmesi, isteniyor. Böylelikle 7 artı 3 formülü getiriliyor. Ayrıca yürürlük maddesinin de "Bu kanun, 19 Mayıs 2000 tarihinde yürürlüğe girer ve halk oyuna sunulması halinde tümüyle oylanır" şeklinde değiştirilmesi isteniyor. Böylelikle 5 artı 5 hükmü bundan sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli olacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır