kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Demirbank sınırları aştı
Bu yıl yurtiçinde 23 şube açacak olan Demirbank, iştirak bankalarının açacağı şubelerle İngiltere'den Kırgızistan'a kadar geniş bir bölgeye hakim olacak.

Demirbank Genel Müdürü Hasan Akçakayalıoğlu, bankanın hem yuriçinde hem de yurdışında yeni şubeler açacağını, Doğu Avrupa'dan Balkanlara, Türkiye'den Türki Cumhuriyetlere kadar yayılan bir bölgede iştirakleriyle Demirbank'ın sınırlarını genişleteceğini söyledi.

Şu anda 127 olan yurtiçindeki şube sayısını yılsonunda 150'ye çıkaracaklarını ifade eden Akçakayalıoğlu, önceki akşam düzenlenen bir toplantıda şubeleşme konusundaki çalışmalarını şöyle açıkladı:

"Grupta 7 bankamız var. İştiraklerimizden Hollanda merkezli Demir-Halk Bank, bu yıl İngiltere'de bir şube açacak. Baklanlarda Bulgaristan'daki bankamız 3 ile 5 yeni şube açacak. Romanya'daki bankamız ise şube sayısını 5'ten 13'e çıkarak. Demirbank'ın bu yıl içinde açacağı 23 şubeden biri Edirne'de olacak. Böylece Türkiye'den İngiltere'ye uzanacak bir hat kurulacak. Öte yandan Türkiye'nin doğusunda da Kazakistan'ta ve Kırgızistan'da da 2'şer şubeli iki bankamız daha faaliyetlerini sürdürüyor. Grup Orta Asya'dan Türkiye'ye, oradan Balkanlar ve Avrupa'ya kadar yayıyan bir şube ağına sahip. Bu şube ağı ticaretin finansmanında önemli rol oynuyor."

BİREYSELE AĞIRLIK
Hasan Akçakayalıoğlu, Demirbank ın bundan sonra bireysel bankacılıkla büyüyeceğini de belirterek bu alanda 1990'lı yıllarda başlattıkları proje ile yatırımlarda 150 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Akçakayalıoğlu, yurtdışı iştiraklerde de bireysel bankacılık hizme ivermeye başladıklarını, Türkiye'deki know-how'ı bu bölgelere de götüreceklerini belirtti.

Geçici vergiye 25 trilyon
Demirbank Genel Müdürü Hasan Akçakayalıoğlu, bankanın 15 Şubat'ta tahsil edilen Geçici Vergi sırasında 25 trilyon lira vergi ödediğini söyledi. Akçakayalıyoğlu, Kasım sonunda yürürlüğe giren ve bono, tahvillerden geriye yönelik olarak "deprem verisi" adı alında alınan vergi nedeniyle bankanın yükümlülüğünü 280 trilyon olduğunu belirtti. Bu verginin bir kısmını ödendiğini ifade eden Akçakayalıyoğlu, geri kalanın da itfa dönemleri geldikçe peyderpey ödeneceğini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır