kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Rekabet Kurulu cezaları artırdı
REKABET Kurulu, bu yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere idari para cezalarını artırdı. Kurul tebliğine göre, cezalar, 1999 yılı için yeniden değerleme oranı olan yüzde 52.1'lik artış oranı esas alınarak belirlendi. İdari para cezaları 608 milyon lira ile 1 milyar 216 milyon lira arasında değişen miktarlarda olacak. Aynı kanunun 17'nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan para cezaları da 243 milyon lira ile 608 milyon lira arasında değişiyor.

Havaalanları sezon için hazırlanıyor
TURİZM sezonuna yönelik olarak iki büyük havalimanında modernizasyon projeleri çalışmalarına hız verildi. DHMİ Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıllarda yatırım programına aldığı ve iki yıl önce hizmete geçen Milas-Bodrum ile İzmir Adnan Menderes havalimanlarına ilave edilecek dış hatlar terminali, otopark ile diğer bazı ünitelerin yapım projeleri tamamlandı. DHMİ Genel Müdürlüğü, her iki havalimanında yaptırmayı planladığı işler için uluslararası düzeyde ihale açtı.

Mudurnu'nun hedefi büyük
MUDURNU Tavukçuluk Genel Müdürü Tankut Baytaroğlu, 2000 yılında cirolarını dolar bazında yaklaşık yüzde 25 artışla, 80 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Baytaroğlu, 1999 yılında ekonomik durgunluk, turizmde gerileme ve deprem gibi nedenlerle fiyatlar hemen hiç değişmediği için, üretimin bir önceki yıl düzeyinde olmasına rağmen dolar bazında ciroda gerileme yaşadıklarını söyledi. Baytaroğlu, "2000 yılında hedefimiz üretimi yüzde 25 artırıp 40 bin tona, ciroyu da 80 milyon dolara çıkarmak" dedi.

Egebank'a kan değişimi
EGEBANK'TA 3 yeni Genel Müdür Yardımcısı atandı. Egebank'tan yapılan açıklamaya göre, Murat Akın bireysel bankacılıktan, Hasan Tüzün kurumsal bankacılıktan ve Hasan Berktaş da operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine getirildiler. Murat Akın Emlakbank ve Kentbank, Hasan Tüzün Garanti Bankası ve Bank Ekspress'te, Hasan Berktaş da Garanti Bankası ve Kentbank'ta görev yapmıştı.

Yapı Kredi Moscow'da atak
RUSYA'DA kurulan ilk Türk bankası Yapı Kredi Moskow'un sermayesi 25 milyon dolara yükseltildi. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş'den yapılan açıklamada, 1988 yılında Moskova'da temsilcilik ofisinin açıldığı ve 1993 yılında da Rusya Federasyonu'nun en büyük ticari bankalarından Toko Bank ile Türk-Rus ticari ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 5 milyon dolar sermayeli Yapı Toko Bank'ın kurulduğu hatırlatıldı. Bankanın sermayesinin de 25 milyon dolara yükseltildiği bildirildi.

Çocuk kanalı Fox, Türkiye'de
Çocuk Eğlence şirketi Fox Kids Europe, dijital uydu televizyon platformu Digiturk aracılığıyla Doğu Avrupa'daki dağıtım ağını genişlettiğini açıkladı. Fox Kids, 15 Mayıs'ta yayına başlayacak olna Digiturk'ü nde eklenmesiyle yayın yaptığı piyasa sayısını 33'e çıkarıyor. Fox Kids Europe Genel Müdürü Ynon Kreiz, yaptığı yazılı açıklamada, "Fox Kids markasını yaygınlaştırmak için büyük bir olanak" dedi.

Tüpraş'ta kesin talep başlıyor
Tüpraş halka arzında kesin talep verme dönemi bugün başladı. Hisse senedi almak isteyen tasarruf sahiplerinin 5 ile 7 Nisan arasında banka veya aracı kurumlara giderek kesin taleplerini vermeleri gerekiyor. Ön talepte bulunan yatırımcıların "ön talep indiriminden" yararlanabilmeleri için en az aynı miktarda kesin talep vermeleri gerekiyor. Daha fazlası için de "kesin talepteki indirim" şartları uygulanacak. Kesin talep verirken, hisse başına 33 bin liradan para da yatırılması gerekecek. Satış fiyatı ile fark oluşursa, iade yapılacak.

Ocak sonu fonlar 2.5 katrilyonda
Ocak sonunda A ve B tipi yatırım fonlarının toplam fon portföy değeri 2 katrilyon 500 milyar 668 milyar lira seviyesine ulaştı. SPK'nın verilerine göre 103 adet B tipi fonun portföy değeri toplamı 1.7 katrilyon olurken, 115 A tipi fonun değeri ise 796 trilyon olarak gerçekleşti. Ocak ayında B tipi fonların portföyünün yüzde 65.73'ü ters repo, yüzde 20.48'i devlet tahvili, yüzde 12.03'ü yabancı devlet tahvili, yüzde 0.01'i yabancı hazine bonosudan oluştu. A tipi fonlardaki hisse senedi ağırlığı yüzde 45.76 oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır