kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özkan, Kutan'ı ikna edemedi
MECLİS'TEKİ tüm partilerle yakın ilişkisi bulunan "kriz çözmekte uzman" olarak bilinen Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, dün yine hızlı bir trafik yaşadı.

Özkan, önce FP Genel Başkanı Recai Kutan, ardından DYP lideri Tansu Çiller'le görüştü. Recai Kutan'la baş başa görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin son 15 dakikasına Oğuzhan Asiltürk ve Lütfü Esengün de katıldı. Özkan görüşmeden çıkışta "Liderler zirvesinde alınan kararlar hakkında bilgi verdim" dedi. Özkan, "69. maddede bir değişiklik olacak mı?" sorusuna, "Sadece bilgi sundum" yanıtını vermekle yetindi. Özkan, "Teklif aynen mi gelecek?" sorusuna ise "Evet" karşılığını verdi.

"İSTEDİĞİMİZİ YAPIN"
DSP'li Başbakan Yardımcısı'nın ziyaretinden sonra Fazilet Partisi kulislerine yayılan bilgilere göre Özkan, Kutan'a "Bizi kırmayın, oylamada destek olun" dedi, Kutan da "İstediğimiz değişiklikleri getirin" karşılığını verdi. Kutan'ın Özkan'a "Grubumuzun genel eğilimi müspet oy vermeme yönünde. İstediğimiz değişiklikler olmazsa tavrımızda değişiklik olmayacak. Siz bizim istediğimiz değişikliği yapın, biz de destek verelim. Yarın göreceğiz" dediği öğrenildi.

Özkan'ın ziyaretinden sonra Kutan, aralarında Oğuzhan Asiltürk, Temel Karamollaoğlu, Lütfü Esengün, Bülent Arınç, Abdüllatif Şener, Ertan Yülek ve Veysel Candan'ın da bulunduğu kurmaylarıyla mini başkanlık divanı toplantısı yaptı.

Toplantıda teklife olumlu baktığını belirten Oğuzhan Asiltürk, "Teklif bu şekliyle de kazanımdır. Kabul oyu vermemiz gerekir" görüşünü tekrarladı. Asiltürk'e sert tepki yine "yenilikçiler"in güçlü ismi Bülent Arınç'tan geldi. Bu görüşü Necmettin Erbakan adına mı yaptığını soran Arınç'a, Asiltürk, "Hayır" yanıtını verdi.

FP-ANAP TEMASI
Toplantının sürdüğü sırada Grup Başkanvekili Bülent Arınç, ANAP Grup Başkanvekili Murat Başesgioğlu'nun odasına giderek 15 dakika görüştü. Ancak herhangi bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Kutan'ı dün, ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın eski başdanışmanlarından Erhan Göksel ziyaret etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, dün partisinin grubunu ziyaret etti.

Ali Ekber ERTÜRK- Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır