kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adalete süper saray
Türkiye'de ilk kez gerçekleşen uygulamayla Bakırköy Belediyesi, adaletin kanayan yarasına merhem oluyor ve modern bir "Adliye Sarayı" yaptırıyor.

YILLARDIR hakim, savcı ve adliye personelinin büyük özveri içersinde sağlamaya çalıştığı adaletin adaletsizliğe dönüşmemesi için Bakırköy Belediyesi harekete geçti. Mekan yokluğu yüzünden davaların görülemez duruma gelmesi üzerine Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı ve Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Celil Demircioğlu işbirliğine gitti. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün de desteğiyle İstanbul Surdışı Adalet Sarayı yapılması için protokol imzalandı.

Bahadırlı, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin adliye sarayı yaptığını belirterek: "Bakanlığın gösterdiği anlayışla kısa sürede inşaatı bitirerek Bakırköy'ün adına yakışır uygar bir kent görünümüne kavuşmasını sağlayacağız" dedi.

10 AY SONRAYA GÜN
Adliye Sarayı'nın yapılması için büyük çaba harcayan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Celil Demircioğlu ise şunları söyledi: "Ağır cezalar durma noktasına geldi. Davalar için 10 ay sonrasına gün veriyoruz. Asliye davaları sayısı ise 3 bin 500'ü buluyor. En kısa sürede yeni bir binaya taşınmak zorundayız. Bir odada 10-15 personel görev yapıyor. Dosyaları koyacak yer bulamıyoruz. Bir odada üç veya dört savcı arkadaş görev yapıyorlar. Kısa sürede Bakırköy adliye sarayı biterse davalar daha kısa sürede sonuçlanır. Adalet yakın zamanda tecelli eder."

İÇİNDE NELER VAR?
46 bin 406 metrekare üzerine yapılacak olan Bakırköy Adliye Sarayı'nın 11 Ağustos'ta bitirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin en modern Adliye Sarayı bünyesinde 67 adet duruşma salonu, 5 adet nezarethane, 318 adet hakim ve savcı odası, arşivler, 3 bin araçlık kapalı ve açık otopark, toplantı odaları, avukat odaları, üye odaları, karakol, sağlık ocağı ve çalışan personelin yararlanacağı sosyal tesisler bulunuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır