kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fehriye'nin iadesinde son söz siyasilerde
Belçika Yargıtay'ı, Türkiye'nin Fehriye ile ilgili iade talebini haklı buldu. Bundan sonra top Belçika Adalet Bakanlığı'nda.

BELÇİKA'DA yargıtay, işadamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ın Türkiye'ye iadesini haklı ve yasal bulan iki ayrı mahkeme kararını teyit ederek, sanık avukatlarının itirazlarını reddetti. Bu durumda Belçika'da yargı son sözünü söylemiş ve son kararı siyasi kanada, yani Adalet Bakanlığı'na bırakmış oldu. Yargıtayın kararı, Gent mahkemesine bildirilecek ve son bir oturumdan sonra adli makamlar, Adalet Bakanlığı'na gizli bir rapor ileterek, Erdal'ın iadesi konusunda yargının görüşlerini yansıtacaklar. Adalet Bakanı Marc Verwilghen, yargının görüşünü inceledikten sonra, iade konusunu karara bağlayacak. Bakanın bu görüşe uyma zorunluluğu bulunmuyor. Bu siyasi karar verilinceye kadar Fehriye Erdal'ın tahliyesi artık gündeme gelmeyecek.

OLAY ÇIKTI
Bu arada yargıtaydan, Erdal'ın tahliyesini sağlayacak farklı bir karar bekleyen ve duruşmayı izleyen yasadışı örgüt yandaşları, umduklarını bulamayınca, mahkeme salonunda sloganlar attılar. Sayıları 30-40 kadar olan bu örgüt yandaşlarının başında, geçen hafta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Musa Asaoğlu ile Kaya Saz'ın da bulunduğu dikkat çekti. Jandarma tarafından mahkeme salonundan çıkartılan örgüt yandaşları, adliye koridorlarında da sloganlar attıktan sonra binadan çıktılar. Jandarma, adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır