kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnternet ile yurtdışı borsalara yatırım
Eczacıbaşı Menkul Değerler A.Ş., Türk yatırımcısına dünya borsalarında elektronik ortamda yatırım yapma olanağı sağlamak üzere ABD'li aracı kurum Globeshare ile stratejik işbirliğine gitti.

Eczacıbaşı Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Turgut Tokgöz, daha önce Tele Yatırım ve Net Yatırım-24 ürünleriyle elektronik ortamda menkul kıymet işlemlerini başlatan şirketlerinin bir ilke daha imza attığını söyledi.

Tokgöz, Eczacıbaşı Menkul Değerler'in Globeshare ile imzaladığı stratejik işbirliği anlaşması ile Türkiye'nin, halen 21 ülkenin üye olduğu ve bu ülkelerdeki yatırımcıların internet üzerinden on-line menkul kıymet işlemleri yapabilmelerine olanak sağlayan bilgi ağına katıldığını belirtti.

ÖNCE TELEFON SONRA PC
Turgut Tokgöz, bu işbirliği sayesinde bir yandan Türk yatırımcılarının dünya borsalarında yatırım olanağı bulurken, diğer yandan daha çok sayıdaki yabancı yatırımcının sermaye piyasamızda yatırım yapmasına olanak sağlanacağını vurguladı. Kendilerine özellikle teknoloji hisselerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılardan talep olduğunu belirten Tokgöz, Globeshare'in kurduğu network'ün dünyada benzeri olmadığının altını çizdi. Sistemin ilk aşamada telefon, faks ya da doğrudan yatırımcının şirket şubelerinde gerçekleştirdikleri işlemlerle başlayacağını belirten

YILSONUNDA BİTECEK
Tokgöz, ikinci aşamada internet üzerinden gerçek zamanlı işlemlere geçileceğini anlattı. Tokgöz, on-line işlemlerin iki şirketin server'ının uyumlulaştırılması ve web sayfasının hazırlanmasının ardından yıl sonuna kadar devreye gireceğini söyledi. Tokgöz, internet aracılığıyla üye ülkelerden ABD, Kanada, Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İsrail, Hong-Kong, Japonya, Tayland, Arjantin, İspanya borsalarının gerçek zamanlı olarak izlenebileceğini bildirdi. Türkiye'nin de yer aldığı bilgi ağına dahil diğer ülkeler, İrlanda, İsviçre, Portekiz, Yunanistan, Avustralya, Peru, Uruguay ve Brezilya'dan oluşuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır