kapat

05.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çinko eksikliği güçsüz bırakıyor
AMERİKA'DA beslenme konusunda araştırma yapan bilim adamları, vücutta az miktarda da olsa çinko eksikliğinin, vücudun savunma sistemini zayıflattığını bildirdiler. Araştırmacılar, şeker, alkol ve rafine yağları bol miktarda alan insanların vücutta yeterli derecede çinko depolayamadıklarını, bu kişilerin, istiridye, yağsız sığır eti, kümes hayvanları, fıstık türü yemişler ve zenginleştirilmiş hububatla beslenmeleri gerektiğini belirttiler. Araştırmacılar, kadınların da günde 12 miligram çinko almaları gerektiğini kaydediyorlar.

(A.A)

Hürriyet'in deposunda yangın
HÜRRİYET Gazetesi'nin Güneşli'de bulunan tesislerinde, dün sabah saatlerinde henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Promosyon deposunda çıktığı belirlenen yangın Kocasinan, Bakırköy, Avcılar ve Bağcılar ilçe itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın, "Yangın tamamen kontrol altına alındı. 250 metrekarelik alanda istiflenmiş olan kırtasiye malzemelerinin için için yanması, bizi uğraştırdı. Ekiplerimiz 4 grup halinde çalıştı. Tavandan açtığımız delikten de müdahale ederek yangını söndürdük" dedi.

(SHA)

Milletvekilleri Çakıcı'ya gitmiyor
MECLİS Soruşturma Komisyonu, Türkbank ihalesi ile ilgili iddialarla ilgili olarak Alaaddin Çakıcı'nın ifadesini almak için Kartal Cezaevi'ne gitmekten vazgeçti. Alt komisyon üyelerinin büyük çoğunluğu dünkü toplantıda ifade için Çakıcı'nın ayağına kadar gitmenin doğru olmayacağı görüşünü dile getirdiler. Sonuçta alt komisyon kendisini lağvetti ve ifadeyi almak üzere İstanbul'dan bir savcının görevlendirilmesinin istenmesi kararlaştırıldı.

Şebnem HOŞGÖR

Koalisyonda nükleer sıkıntı
ÇANKAYA tartışmasının gölgesinde kalan Akkuyu Nükleer Santral ihalesi, koalisyonun iki ortağı DSP ile ANAP arasında görüş ayrılığına yol açtı. İhale kararının 7 Nisan'da açıklanması beklenirken iki ortak arasındaki görüş ayrılığının, Hazine'nin verdiği olumsuz rapor yüzünden kaynaklandığı ortaya çıktı. Önceki günkü zirvede nükleer santralle ilgili görüşme olmayınca, Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, dün Meclis Grup toplantısında, Ecevit'i karar vermeye çağırdı ve "İhale olacak mı olmayacak mı? Başbakan'ın artık kesin karar vermesi gerekir" dedi.

Şamil TAYYAR

İstanbul'da Vasat'a darbe
ŞANLIURFA'DA çıkan çatışmada bir komiserin şehit edilmesinden sonra köktendinci Vasat terör örgütüne yönelik operasyonlar yurt çapında genişletilerek sürdürülüyor. İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda da Vasat'ın üst düzey yöneticileri arasında olduğu belirtilen Sezer Metin ve Ahmet Demir yakalandı. 2 teröristin yapılan sorgulamaları sonucu gösterdikleri yerde 1 adet silah ele geçirildi.

Serdar CANIPEK

Topal'ın eski ortağı vuruldu
ÖMER Lütfi Topal'ın eski ortağı Hasan Erkuş, cezaevinde öldürdüğü iddia edilen suç ortağı Erol Kabak'ın kardeşinin tetikçileri tarafından evinin önünde vuruldu. C Motelleri'ndeki eski Star Gazinosu'nun sahibi olan; Saray Yarıaçık Cezaevi'nde de uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hükümlü bulunan Hasan Erkuş'un vücudunda 5 kurşun yarası saptandı.

Erdinç YILDIRIM (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır